avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutionare a unui conflict cu 2 vecine nebune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutionare a unui conflict cu 2 vecine nebune

Salutare tuturor.
Am decis sa deschid subiectul si aici, pentru ca momentan nu stiu exact cum pot solutiona aceasta situatie.
Domiciliez la casa, iar casa a fost construita in anul 2000. Datorita faptului ca latimea terenului pe care a fost construita casa are decat 6 m, a fost aleasa solutia(din pacate nefericita!) de a construi casa pe ambele razoare, adica casa are la baza 6m pe 11 m. Daca la data inceperii constructiei, vecinii de pe cele doua laturi comune aflate pe razor au fost de acord cu executarea constructiei, dupa saparea fundatiei si turnarea primei placi (intre demisol si parter), vecina de pe o latura, ne-a somat sa nu mai intram la ea in curte si sa punem la loc gardul. Apoi a inceput un lung sir de sicane din partea acesteia, pe toata durata constructiei(de genul ca se face praf, se face zgomot, nu am putut tencui pe partea acesteia, a parcat masina la cca 10 cm de zidul casei in constructie atnci cand a venit masina de pompat beton ca sa sara stropi de ciment, a lasat liber un caine ciobanesc german pe langa gardul comun sa latre ori de cate ori era cineva la noi in curte, injurii si avertizari de genul "lasa ca va fac eu sa plecati de aici, va aranjez ", etc.)
De cateva luni insa, a inceput sa-mi bata noaptea cu un ciocan intr-unul din stalpii de rezistenta ai casei, pe motiv ca le radiez cu o antena din aceea turceasca dezafectata, pe care o tine tatal meu rezemata de o magazie. Mi-a facut 3 reclamatii scrise la Politie si a dat mai multe telefoane la 112, spunand ca dau petreceri, chefuri, sau ascult muzica tare la beci si fac zgomote iar cand aud ca se apropie o masina de imobil incetez activitatea si o reiau dupa indepartarea acesteia???-stau pe o strada intens circulata!-, sau pornesc o drujba pe la orele 04.00, vin cu ea pe la geamul lor??? si le spun: " va iau gatul! "- desi nu detin drujba, si numai ele o aud, ceilaltialti vecini nu, sau ca le arunc pietricele in geam si le injur, etc. Am dat declaratii la Politie, si dupa ce agentii de la Politie au facut anchete pe strada, si au ajuns la concluzia ca nimic din cele spuse/scrise nu este adevarat, le-au pus in vedere ca o sa le amendeze daca mai face reclamatii nefondate, inclusiv sa mai dea telefon la 112.
Saptamana trecuta a chemat o echipa de la KanalD, sa filmeze antena cu care sunt radiate!, si (eu nu am vazut stirea, dar am fost sunat de un amic) ca ele -mama ( 74 ani, cca 75Kg/170cm ) si fiica (56 ani, cca 100 Kg/170cm, pensionata medical, nu stiu care este diagnosticul, dar il banui...)- si-au confectionat niste protectii din staniol din acela folosit la gatit, pentru protectie impotriva radiatiilor! pe care le pun pe cap, ca altfel ar fi murit pana acum!
Cei de la KanalD au facut masuratori privind nivelul de radiatii emis din zona casei mele, i-au spus ca nu este nimic de acest gen, doar la 4 case de mine, este un radioamator de la care vin ceva unde, dar nu care sa afecteze pe cineva.
Ce tanara a inteles si a declarat pe postul respectiv, ca am pus acea antena sprijinita de magazie ca sa captez si sa concentrez undele ca sa le radiez pe ele!
Inca nu am gasit pe net aceasta stire, dar am sa o caut si eventual sa dau un link, pentru ca se pare ca nebunii, fac ce vor in tara asta, si, mai mult si trist in acelasi timp, sunt chiar incurajati
Pe tata(70 ani/160 cm/70 kg, bolnav de inima ), cand vecina cea tanara il intalneste pe strada, il acosteaza(ba chiar astazi l-a imbrincit si scuipat!) si il face terorist si il ameninta ca il baga ea la puscarie,
iar noaptea, pe la 02.00.-03.30 tot cea tanara bate cu ciocanul in casa mea, iar cea batrana spune ca sa bata cu ciocanul pana o darama(casa mea!) si, ca asa ne trebuie daca avem aparate ilegale???
Eu unul as vrea sa stiu, cum este cel mai simplu si elegant de rezolvat aceasta situatie, avand in vedere ca, atunci cand vine seara, la noi in casa creste starea de neliniste, nestiind daca in noaptea ce urmeaza vom avea sau nu "alarma"
Daca pe ele nu le deranjeaza sa stea noaptea treze(fiind pensionare), eu si sotia avem serviciu, si la 05.30 trebuie sa ne trezim, iar copii trebuie sa mearga si ei la scoala.
Multumesc anticipat pentru orice idee si solutie.
Cel mai recent răspuns: oldjimmy70 , utilizator 22:19, 10 Noiembrie 2012
Parcurgeti o perioada intradevar delicata si care datorita starii de sanatate a vecinelor,va fi greu sa o solutionati
Aspectele mentionate categoric nu se vor solutioma simplu si elegant avand in vedere diferendele existente si staruinta vecinilor a va face viata amara
Initial ar trebui sa sesizati oficial politia pentru incalcarea dispozitiilor L nr 61/1991 republicata
1) aduceți niște martori când mai face scandal (între orele 22:00 - 08:00 și între orele 13:00 - 14:00, bază Legea 61/1991, modificată și republicată :
- art.28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
- art.29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;) și chemați imediat Poliția la 112 cu martorii de față.
2) ar fi bine dacă descoperiți ”locul unde bate cu ciocanul” și-l prezentați Poliței.
3) tatăl dvs. să depună o plângere penală la Poliție pt ”tratamentul” la care e supus:
Notă : căutați să aveți PROBE ÎNTOTDEAUNA, fără probe, e posibil ca și Poliția s-o ia ca pe o simplă răfuială între vecini.
4) chemați la 112 poliția (cu martorii prezenți), ori de câte ori e nevoie, până când le va ”cuminți” din amenzi.
5) căutați Legea 61, mai sus arătată și studiați-o cu atenție.Puneți-o în aplicare.Curaj și succes deplin !
6) pt. injurii și amenințări : pl. penală înregistrată la Poliție (păstrați un exemplar și folosiți acele persoane ca martori). Se vor cuminții.
Sigur totul este asa cum ati spus d-voastra aici sau aveti si d-voastra partea d-voastra de vina???Nu trebuie sa-mi dati raspunsul ! Doar ganditi-va la ceea ce v-am intrebat? Ca fum fara foc in atatia ani de viata nu prea am vazut sa fi iesit !
@unmoeglich@
Am sa-ti raspund, ca sa iti faci poate o idee, sau poate sa gasesti ceva asemanator. Cea batrana, cand sotul ei traia, era batuta crunt de acesta(asta stiu din spusele celei tinere, din vremea cand vorbea cu mama prin gradina din spate). Tot cea batrana este una din cei 5 copii pe care i-a avut cineva de pe aceasta strada, si care a avut cele 5 locuri de casa existente acum, la un loc. Exprimarile batranei sunt de genul "ce cautati voi pe pamantul lui mama", desi noi am cumparat aici, nu am mostenit, nici nu ne-a facut cineva vreo donatie. La data cand am cumparat acest loc (cu o mica casuta cu o camera si o bucatarie,din lemn si paianta) habar nu am avut la ce o sa se intample. Dar ,dupa ce am turnat prima placa dintre demisol(beci) si parter, parintii au vandut apartamentul in care locuiau pentru a face rost de bani pentru continuarea constructiei, deci ei nu aveau unde sa mai locuiasca. pot sa-ti spun ca au locuit toata vara si toamna lui 1999 in magazia de materiale din curte, pentru ca nu aveau unde. Si apoi, totusi imi pot reprosa ca nu am studiat cu multa atentie legea 50/1991, pentru ca daca nu construiam pe razor, cred ca nu mai aveau cum sa bata in zidul de pe razor. Intre timp, ieri, mi-au zgariat cu o cheie, masina parcata in fata casei, si ieri nopte, pe la orele 23.10 a batut din nou in zidul casei. Marea mea surpriza a fost, ca persoana care batea nu era nici una din cele 2 vecine, ci sotul celei tinere, care este sofer de tir, lucreaza afara, si vine acasa doar cand ia concediu. L-am intrebat de ce bate, iar el a zis ca o sa bata pana imi darama zidul, daca nu opresc aparatele!!! L-am intrebat care aparate, el a zis ca stiu eu care???, iar eu i-am spus ca sun la 112. Am sunat, si a venit un echipaj pe la orele 23.15. Echipajul mi-a spus ca a fost apelat de catre cele 2 vecine in urma cu 2 zile, pe motiv ca le radiez. Unul din cei 2 agenti, a fost in casa lor, unde pe monitorul conectat la camera de supraveghere se vedeau 2 linii(din spusele jandarmului), pe care vecinele le-au asociat radiatiei. Jandarmul s-a urcat pe o scara pentru a ajunge la camera de supraveghere, a sters cu o carpa camera, si...a disparut cele doua dungi. Dar ele au spus ca este doar o coincidenta, ele au disparut pentru ca am oprit eu aparatele!!!
Echipajul nu prea a dorit sa sune la vecin pentru a sta de vorba, pe motiv ca atunci cand au venit ei nu mai batea nimeni in zidul casei mele. Pana la urma, a sunat, si ....au iesit toti trei, vorbina unul peste altul, inclusiv cea batrana care spunea despre mine ca o bat cu pietre in cap! Jandarmul l-a intrebat pe vecin de ce a batut in casa mea cu ciocanul, iar el a raspuns ca nu a batut cu ciocanul, ci doar cu o bucata de lemn. L-a intrebat de ce, si acesta i-a raspuns ca vroia sa stea de vorba cu mine!!!(era ora 23.10, si am si sonerie la poarta) I-a spus ca ar putea sa il amendeze pt tulburarea linistii publice, conform legii 61, iar vecinul i-a raspuns ca "hai sa fim seriosi domnule, cine respecta legea in tara asta?" Oricum, dupa ceva timp cele 2 au intrat in curte, dar nu inainte de a-mi spune ca ele sunt informate, (iar cel care a venit cu echipa de televiziune este un recunoscut profesor, parca Vulcanescu, nu am retinut exact,) discutiile cu vecinul si cei 2 jandarmi au durat pana cand, a iesit foarte agitata cea tanara, spunand, ca iar au inceput vibratiile, pe care le simte la picioare. Atunci unul dintre jandarmi a plecat cu ea, sa simta si el acele vibratii!! Dupa cca 15 minute(era 0ra 24.25), timp in care vecinul mi-a dat tema de studiu, despre cum imi pot construi cu piese din comert, aparate de radiat vecinii, ca sunt foarte multe materiale despre asta, am semnat un PV in alb!, pentru ca totusi a doua zi mergeam la serviciu, si eram singurul in aceasta ipostaza. Nu a fost amendat nimeni, dar cred ca din cauza obeselii acumulate de peste ziua, nu am realizat atunci, pe moment. Cred ca trebuie sa ma educ in acest sens...
@n53@
Multumesc pentru sfaturi, dar, deocamdata, la orele care imi bat in zidul casei nu am cum sa aduc martori, pentru ca nu sta nimeni cocotat pe gard sa vada acest lucru. Cred ca sigura solutie, este solutia sugerata de unul din jandarmi, si anume, sa montez o camera cu infrarosu si un reflector cu care sa pot lumina acea zona in care imi bat in zid, iar pe baza acelei probe, sa le amendeze. Deja am studiat oferte de DVR, si trebuie sa cheltui cam 1500 de ron pentru nebunia vecinelor, dar, se pare ca nu am incotro.
Inca o data, multumesc tuturor care au avut rabdarea de a citi aceste multe randuri si care au incercat sa imi dea sfaturi.
P.S. La servici, cativa amici mi-au dat cateva sfaturi nu tocmai ortoxe, de aceea nu le pun aici. Acele sfaturi insa, mi-au fost garantate ca fiind sigure. NU cred ca am sa aplic niciodata acele sfaturi, si, in prostia mea, voi incerca sa rezolv acest conflict legal, desi se pare ca acest cosmar va mai dura.
Din experienta de pana acum, de obicei cand este si vecinul acasa, nu mai bate nimeni. Am timp sa rasuflu, si sa montez camerele de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare ajutor ROXANA_GEORGIANA ROXANA_GEORGIANA Buna seara,va scriu din disperare.Am o problema fara rezolvare.Locuiesc la bloc,deasupra mea am niste vecini zgomotosi, care banuiesc ca au atelier in casa. In ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi pedepsite persoanele care tulbura linistea locuintei? oldjimmy70 oldjimmy70 Buna ziua tuturor. Am revenit asupra unui subiect mai vechi si anume acela cu vecinele mele nebune (mama=80 ani si fiica=60 ani, aproximativ) Dupa ce in anul ... (vezi toată discuția)