avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua

acum cateva saptamani am depus cererea de divort de sotul meu.acesta este inchis in italia 18 ani si are de platit si o amenda de cateva sute de mii de euro, pt crima.la dosar am pus si niste articole de ziar luat de pe net cu condamnarea acestuia.ca martor il am pe tatal meu.noi suntem casataoriti de un an si cateva luni dar el de un an a comis crima fiind inchis imediat, nu avem copii si nici nu doresc partaj.puteti sa imi spuneti cat de mult dureaza ca sa ma stiu divortata?cum se procedeaza daca el este inchis in italia?el nu stie ca am bagat divortul de el.ce probleme sar putea sa am pe parcurs.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cab av PIRSAN SILVIA , Avocat 19:36, 10 Noiembrie 2008
cautati sa apelati la serviciile unui avocat.
citati-l pe sotz, international, la adresa penitenciarului uynde este incarcerat.
procesul poate dura 6-8luni, avand in vedere ca va avea loc citarea internationala.
de regula cu italia am vazut termen de 2 luni pt. citare.

av. vasilescu
nu mi ati dat un raspuns concret.altcineva mia spus ca se poate judeca in lipsa ce sa mai cred????
Mai intii trebuie stiut unde a avut loc aceasta casatorie. Se poate judeca si in lipsa, dar ati spus ca ati depus la dosar niste articole despre condamnarea lui, fapt ce denota ca ii stiti "domiciliul" si va trebui sa faceti procedura cu strainatatea,deci va dura ceva vreme. Daca nu aminteati de acele articole se putea indeplini procedura de citare prin mica publicitate pentru ca nu stiati unde locuieste. Probleme nu ar trebui sa apara,este vorba de un divort in care nu sunteti dispusa sa-l asteptati sau sa-l iertati... Mai complicata este procedura daca ati fi incheiat si casatoria in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)
Divort in romania roxana76 roxana76 Buna ziua .Sunt casatorita cu un italian in Italia de 4 ani. Casatoria a fost de forma pentru a obtine permesso di soggiorno. Am inchiriat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta amalia.p amalia.p Am o problema si fiindca este urgenta, am sa fiu cat mai concisa posibil. Eu sunt casatorita, fara copii si fara bunuri de impartit cu sotul meu. De aproape un ... (vezi toată discuția)