avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare tutun/abuzuri la sectia de politie!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare tutun/abuzuri la sectia de politie!

Buna Seara, numele meu este Alexandru Daniel, si as avea nevoie de sfaturile dvs:
Astazi in jurul orei 10:30 ma aflam impreuna cu un vecin in aproprierea orasului in care locuim sa cumparam de la o persoana gasita pe internet, frunze de tutun, am fost, am cumparat (mentionez ca nu am primit nici un bon/factura) si am plecat spre casa,am cumparat cantiatea de 27 de kg de tutun frunze. Pe drum am fost opriti de un echipaj de politie care ne-a luat putin la purificat, au descoperit marfa! Am fost putini lasati cu ochii in soare, au oprit actele si ne-au spus sa asteptam in masina, am stat aproape o ora fara a primi nici o veste, apoi am fost dusi la sectia de politie, am dat declaratii, au fost chematii cei de la criminalistica, au fost cantariti, sigiliati si pusi cu niste etichete, noua ne-au fost oprite telefoanele la intrarea in sectie, si pastrate de ei pana la iesire. Am fost bagati in camere separate, am dat declaratii, politistii au tipat la mine, m-au amenintat ca ma bat, ca ma baga la arest, ca imi da cu biciu, tot tipau, si nu intelegeam de ce! Am semnat 2 procese verbale , cum ca recunosc ce-am facut, adica am cumparat tutun de la cineva pe net si ma deplasam sper casa, au tot facut misto de noi ca ne confisca masina, ca ne leaga, ca ne baga la puscarie... tot felul de insulte adresate noua! Acum au spus sa astept telefon si sa vin la declaratii, sa mai dau inca o declaratie!
As vrea sa stiu daca imi mai pot primii marfa inapoi, si daca exista unele cuvinte cheie care sa le scriu in urmatoarea declaratie, si daca pot patii ceva mai grav de o amenda... :( Multumesc si sper sa o rezolv cat mai bine !
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 02:29, 15 Noiembrie 2016
Marfa o sa fie confiscata,potrivit legii,iar organele de politie or sa va aplice o amenda contraventionala.Aveti dreptul sa contestati aceasta sanctiune la instanta de judecata-judecatoria competenta.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Si cam la ce suma ar fi de plata? Deci nu exista nici o sansa sa imi primesc marfa inapoi si sa scap de amenda? Nici daca ma duc cu un avocat?
Accizele se platesc doar pentru tutun prelucrat, asta era doar frunze, erau frunze brute luate dupa camp si uscate!
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
alexandru-alex, utilizator
Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata 2009
Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 291 din 5 mai 2009

Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:


e) efectuarea de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii. Documentele de provenienta vor insoti marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura.

Art. 2
(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 :

c) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii sau cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei;

Art. 4
(1) Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.
(2) Veniturile obtinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activitatile prevazute la art. 1, precum si incasarile in intregime din vanzarea marfurilor a caror provenienta nu este dovedita se confisca si se fac venit la bugetul administratiei publice centrale.


Este dreptul dvs.sa apelati la serviciile unui avocat,dar.....cred ca faptele dvs.sunt dovedite.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Mentionez ca marfa nu era de vanzare, doar o transportam in masina proprie spre casa, pentru a folosii pentru consum propriu, nici decum pentru revanzare sau confectionearea de tigari si revinderea lor.
Dar potrivit legii,nu ati avut documente de provenienta a marfii -factura,etc-asa ca organele de politie au procedat corect din punct de vedere legal.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Transport tutun alexandru-alex alexandru-alex Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire... Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse second hand in magazin comercial. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am un magazin de articole sportive, biciclete, role, patine etc. si in aceasta iarna am adus mai multe perechi de skiuri second pentru sezonul ... (vezi toată discuția)