avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare tutun/abuzuri la sectia de politie!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare tutun/abuzuri la sectia de politie!

Buna Seara, numele meu este Alexandru Daniel, si as avea nevoie de sfaturile dvs:
Astazi in jurul orei 10:30 ma aflam impreuna cu un vecin in aproprierea orasului in care locuim sa cumparam de la o persoana gasita pe internet, frunze de tutun, am fost, am cumparat (mentionez ca nu am primit nici un bon/factura) si am plecat spre casa,am cumparat cantiatea de 27 de kg de tutun frunze. Pe drum am fost opriti de un echipaj de politie care ne-a luat putin la purificat, au descoperit marfa! Am fost putini lasati cu ochii in soare, au oprit actele si ne-au spus sa asteptam in masina, am stat aproape o ora fara a primi nici o veste, apoi am fost dusi la sectia de politie, am dat declaratii, au fost chematii cei de la criminalistica, au fost cantariti, sigiliati si pusi cu niste etichete, noua ne-au fost oprite telefoanele la intrarea in sectie, si pastrate de ei pana la iesire. Am fost bagati in camere separate, am dat declaratii, politistii au tipat la mine, m-au amenintat ca ma bat, ca ma baga la arest, ca imi da cu biciu, tot tipau, si nu intelegeam de ce! Am semnat 2 procese verbale , cum ca recunosc ce-am facut, adica am cumparat tutun de la cineva pe net si ma deplasam sper casa, au tot facut misto de noi ca ne confisca masina, ca ne leaga, ca ne baga la puscarie... tot felul de insulte adresate noua! Acum au spus sa astept telefon si sa vin la declaratii, sa mai dau inca o declaratie!
As vrea sa stiu daca imi mai pot primii marfa inapoi, si daca exista unele cuvinte cheie care sa le scriu in urmatoarea declaratie, si daca pot patii ceva mai grav de o amenda... :( Multumesc si sper sa o rezolv cat mai bine !
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 02:29, 15 Noiembrie 2016
Aveti dreptul in situatia in care ar exista dovezi sa formulati plangere impotriva politistilor pentru infractiunile de abuz in serviciu sau/si purtare abuziva .
In situatia in care plangerea ar fi neintemeiata , iar politistii ar fi scosi de sub urmarirea
penala , acestia la randul lor , pot formula impotriva dvs , plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Deci , trebuie sa va ganditi bine , asupra atitudinii viitoare
Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare : daca cumpar de pe net de la diversi producatori persoane fizice, 1 kg de tutun pe luna, este legal ? Ma refer la tutun fermentat si maruntit.
Draga Daniel, dupa parerea mea nu ai facut absolut nimic ilegal si nu trebuia sa declari nimic pana nu vorbesti cu un avocat. Nu sunt de specialitate si nu trebuie sa crezi ceea ce spun eu, ci doar sa reflectezi asupra unor lucruri. Nu asculta tot ce scrie unul sau altul. Unii dau texte din legi si le interpreteaza dupa bunul plac. Citeste cu atentie legea si cu ajutorul unui avocat mai deschis la minte si vei intelege ceea ce scrie in lege si nu ceea ce interpreteaza un avocat oarecare sau politia sau procurorii. Dupa parerea mea nu ai facut absolut nimic ilegal si nu trebuia sa declari nimic pana nu vorbesti cu un avocat. Nu sunt de specialitate si nu trebuie sa crezi ceea ce spun eu, ci doar sa reflectezi asupra unor lucruri. "Cunoasterea inseamna putere" Ralph Waldo Emerson

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport tutun alexandru-alex alexandru-alex Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire... Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse second hand in magazin comercial. silviu2403 silviu2403 Buna ziua, Am un magazin de articole sportive, biciclete, role, patine etc. si in aceasta iarna am adus mai multe perechi de skiuri second pentru sezonul ... (vezi toată discuția)