avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transport tutun
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transport tutun

Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire...
Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un act , (factura, aviz de insotire a marfii) ce cantitate este permisa, conform carei legi se stabileste cantitatea de tutun pentru persoana! Daca eu transport 2kg de tutun frunze si sunt oprit de politie, si nu am nici un act pentru marfa, nici macar de provenienta, ce se poate intampla? Imi poate confisca marfa, amenda contraventionala? :) Multumesc
Cel mai recent răspuns: MRNikto , utilizator 14:44, 25 August 2022
Pentru astfel de transporturi va trebuie obligatoriu un act doveditor... mai ales un aviz de insotire a marfii sau un cmr.
Transportul in cauza necesita si licenta ADR. Riscati clar confiscarea marfii precum si o actiune de cercetare penala.
Si daca nu am nici un act, nu este permisa nici cea mai mica cantitate? Pentru orice cantitate transportata de tutun necesita act? Eu vreau sa cumpar tutun de la cineva care nu imi poate emite facutra/aviz! Si sa ajung cu el acasa... doar pentru consum propriu!
Ceea ce considerati dumneavostra a fi un "negot" curat... in astfel de circumstante este considerat a fi contrabanda sau cel putin incurajarea acestor practici. Nu asociati cumpararea unui pachet de tigari de la magazin cu cumpararea tutunului... chiar mai precis a frunzelor de tutun... adica materia bruta.
Legea nu incurajeaza astfel de practici pentru ca altfel toti taranii ar lua fonduri europene pentru plantii de tutun.... glumesc... normal ca nu este firesc... nu suntem in Cuba. Chiar daca si eu ma declar fumator ... asta nu inseamna ca legea ma va ocoli intr-o astfel de situatie.
Se poate achizitiona tutun... nu frunze... doar de la magazinele specializate.
Totusi nu ati raspuns la intrebarea domnului. Ce cantitate de tutun poate fi transportata legal peste hotare (tutun cumparat de la dutyfree .
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
MRNikto, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare tutun/abuzuri la sectia de politie! alexandru-alex alexandru-alex Buna Seara, numele meu este Alexandru Daniel, si as avea nevoie de sfaturile dvs: Astazi in jurul orei 10:30 ma aflam impreuna cu un vecin in aproprierea ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)
Storno marfa intracomonitar(italia) ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua tuturor ,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Am achizitionat in decembrie 2008 produse de instalatii sanitare din Italia(tevi,fitinguri,etc.)in ... (vezi toată discuția)