Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire...
Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un act , (factura, aviz de insotire a marfii) ce cantitate este permisa, conform carei legi se stabileste cantitatea de tutun pentru persoana! Daca eu transport 2kg de tutun frunze si sunt oprit de politie, si nu am nici un act pentru marfa, nici macar de provenienta, ce se poate intampla? Imi poate confisca marfa, amenda contraventionala? :) Multumesc
Pentru astfel de transporturi va trebuie obligatoriu un act doveditor... mai ales un aviz de insotire a marfii sau un cmr.
Transportul in cauza necesita si licenta ADR. Riscati clar confiscarea marfii precum si o actiune de cercetare penala.
Si daca nu am nici un act, nu este permisa nici cea mai mica cantitate? Pentru orice cantitate transportata de tutun necesita act? Eu vreau sa cumpar tutun de la cineva care nu imi poate emite facutra/aviz! Si sa ajung cu el acasa... doar pentru consum propriu!
Ceea ce considerati dumneavostra a fi un "negot" curat... in astfel de circumstante este considerat a fi contrabanda sau cel putin incurajarea acestor practici. Nu asociati cumpararea unui pachet de tigari de la magazin cu cumpararea tutunului... chiar mai precis a frunzelor de tutun... adica materia bruta.
Legea nu incurajeaza astfel de practici pentru ca altfel toti taranii ar lua fonduri europene pentru plantii de tutun.... glumesc... normal ca nu este firesc... nu suntem in Cuba. Chiar daca si eu ma declar fumator ... asta nu inseamna ca legea ma va ocoli intr-o astfel de situatie.
Se poate achizitiona tutun... nu frunze... doar de la magazinele specializate.