avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Calitatea de comerciant
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Calitatea de comerciant

Buna seara,

O firma inmatriculata la Reg. Com. cu cod caen principal 4791 - Comert prin internet sau prin casele de comenzi are calitatea de comerciant?
Pentru aceasta ca sa obtina codul de identificare fiscala ca platitor de TVA de la Adm. Fin. trebuie sa depuna cererea 098 sau 010?

Multumesc
Cred ca raspunsul se afla chiar in intrebarea dvs. Daca firma este inregistrata la Registrul Comertului si are ca obiect principal de activitate Comertul cu........firesc a dobandit si calitatea de comerciant.

Declaratia 010 se depune in termen de 30 de zile de la ridicarea actelor de infiintare.
Daca Dvs. optatii sa va inregistrati ca platitor in scopuri de TVA de la bun inceput, puteti depune declaratia 098 insotita de anexa prin care sunt stabilite criteriile de evaluare ale societatii Dvs., in aceeasi zi in care depuneti actele si la ONRC. Organele Administratiei Financiare analizeaza cererea Dvs. si pe baza unui punctaj pe care il obtineti primiti calitatea de platitor de TVA sau nu. Punctajul pentru a deveni platitor de TVA trebuie sa fie mai mare sau egal cu 45 de puncte. Acest lucru este stabilit prin OMFP 2795/2011.

[ link extern ]

Criteriile de evaluare le gasiti in anexa nr. 3. Dvs. trebuie sa analizati inca de la inceput daca va avantajeaza sau nu sa va inregistrati ca platitor in scopuri de TVA.

Cred ca foarte utila in clarificarea unor neclaritati legate de acest aspect este emisiunea marca Avocatnet, care a fost difuzata aseara si care dezbate exact aceasta problema.

www.avocatnet.ro/content/art...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile am obtinutcui-ul de la Reg. Com. pentru o firma care s-a infiintat in februarie si trebuie sa obtin inregistrarea ca platitor de TVA. Intrebare: la ... (vezi toată discuția)
O.m.f.p. nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de tva  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2795/2011 ... (vezi toată discuția)
Societate nou infiintata srl-d, cum fac sa devin platitor de tva dragos1981 dragos1981 Buna ziua, Am deschis un srl-d si am auzit ca din star sunt neplatitor de TVA. Ce pot face sa devin platitor de TVA, deoarece marea majoritate a clientilor ... (vezi toată discuția)