avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

daca am intrat in concediu fara plata timp de 15 zile,mi-a fost intrerupt contractul de munca??adik daca as fi nevoita sa intru in somaj sau sa primesc indemnizatie pt crestere a copilului,nu as putea sa le primesc pt k am avut intrerupere?sau nu are nici o legatura?
concediul fara plata a fost solicitat de mine,din motive personale.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 22 Februarie 2012
Potrivit art.54 C.mun., contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Asadar, legiuitorul a reglementat un caz de suspendare facultativa si nu obligatorie in cazul CFP.

Pentru somaj , trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii...

CFP poate afecta dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC, indemnizatia de somaj sau stagiu de cotizare la pensie ... in unele situatii totul depinde de durata acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Fekker Ana Fekker Ana este legal sa iei concediu fara plata astfel; ianuarie lucreaza februarie concediu fara plata martie lucreaza aprilie din nou concediu fara plata si tot asa ... (vezi toată discuția)