avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot sustine examenul in vederea obtinerii unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot sustine examenul in vederea obtinerii unui nou permis de conducere?

Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, cu aplicarea art. 320/1 alin. 7 C.pr.pen.. condamnă pe inculpatul ............la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul art. 71 C.p., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a şi b C.p., ca pedeapsă accesorie, pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art. 81 C.p., dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 2 ani si 8 luni, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În temeiul art. 71 alin. 5 C.p., pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale se suspendă şi pedeapsa accesorie prev. de art. 71 alin. 1 rap. la art. 64 lit. a- teza a II-a şi b C.p. În temeiul art. 359 C.p.p., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p., privind revocarea suspendării. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 200 lei, se va vira din fondul MJ. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.02.2012 . ......... : avand in vedere ca am mentionat in declaratie ca eram parcat de 35 de minute apoi au venit organele de politie la cererea lor am suflat in fiola , desi eu zic ca mi`au dat pedeapsa cea mai drastica .avand in vedere ca am mai stat 1 an jumate pe bara pana la solutionarea cazului . si acum sa mai stau 5 ani pana ma reabilitez :( ? In cat timp pot da iarasi de permis !! ce`mi sugerati sa fac recurs ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:14, 23 Februarie 2012
Nu stiu de unde povestea asta cu 5 ani, pentru ca este doar o poveste...
1.Termenul de incercare:
-vad ca aveti o pedeapsa de 8 luni ( cususpendarea conditionata a executarii pedepsei) deci sub minimul special prev. de lege care este de 1 an, pedeapsa care de altfel a fost aplicata prin reducerea cu 1/ 3 a limitelor de pedeapsa , urmare a aplicarii disp.art.320 ind. 1 c.p.p de care ati uzat.
-cu alte cuvinte, nu intra in discutie ca ar fi cea mai drastica pedeapsa care s-ar fi putut aplica... nici pe de parte..
-apoi, termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de 2 ani conform art.82 c.pen.( 8 luni plus 2 ani=2 ani si 8 luni) asa cum de altfel a si fost prevazut in hotarare,
-acest termen curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare,
-daca in acest interval de timp, calculat de la data ramenrii definitive a hotararii de condamnare, nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii conditionate a executarii pedespsei in conditiile art 83 si 84, c.pen., veti fi reabilitat de drept.
2.Permisul de conducere:
-termenul de prezentare la examenul de conducere nu are nici o legatura cu termenul de reabilitare,
-termenul dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii este de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare-art 116 al.1 lit b) din Oug.195/2002.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)
Permis conducere florinm1 florinm1 În baza art. 86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 R cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p., condamnă inculpatul VINTILÃ BOGDAN(), la pedeapsa de 1 an şi 2 luni ... (vezi toată discuția)