avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sfat

am un salariat pe care vreau sa-l trimit in somaj, beneficiind de 12 luni. Acest salariat se poate pensiona anul viitor prin luna iunie-iulie. Cum este mai avantajos pt angajat, sa intre in somaj prin luna iunie-iulie anul acesta si pe urma sa intre direct din somaj in pensie, sau sa il trimit acum in somaj, pe urma sa-l reangajez si apoi sa intre in pensie?
sper ca m-am facut inteles.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 24 Februarie 2012
depinde ce salariu are. ar trebui sa faca o simulare de catre cineva de la Casa de pensii.
Avantajos poate fi atat pentru salariat , cat si pentru angajator ...

Perioada de somaj constitutie stagiu de cotizare asimilat pentru pensie .
av.antoanelageaman a scris:

depinde ce salariu are. ar trebui sa faca o simulare de catre cineva de la Casa de pensii.

Cat poate sa conteze o diferenta salariala pe un an la calculul pensiei, fata de veniturile salariale ale celui in cauza pe o perioada de 30-40 ani cat o fi avand acesta ca vechime in munca ?
Nu cred ca o sa conteze prea mult acea perioada ... avantajos ar fi sal pastreze ca salariat pana la data indeplinirii conditiilor de pensionare. (banuind ca salariul primit este mai mare decat indemnizatia de somaj pe care ar primi-o).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare declaratie 112 de catre fostul angajator Ionelpatrut Ionelpatrut Buna ziua! In anul 2013 am fost disponibilizat de catre fostul angajator - printr-un proces de disponibilizare colectiva. Timp de 1 an am fost in somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala / decretul nr. 112/1965 gpana gpana Sunt nascut in 18.04.1950. Am varsta standard necesara pentru pensionare anticipata partiala : 60 ani. Sunt angajat cu carte de munca din 05.08.1975. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme societate carmenteo carmenteo Buna ziua Societatea la care sunt angajata se afla intr-o situatie financiara destul de critica. Nu sunt comenzi si nu se poate asigura 75 % din salariu ... (vezi toată discuția)