avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Exonerarea de taxa de prima inmatriculare (2012)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Exonerarea de taxa de prima inmatriculare (2012)

Buna ziua,
Am cautat raspunsul in prealabil dar nu am gasit ceva sa ma multumeasca.
Iata intrebarea:
Se poate da statul in judecata pentru a nu plati aceasta taxa de inmatriculare?
Pe durata procesului se poate circula cu autoturismul?

O persoana cu handicap locomotor (deplasarea se face exclusiv in scaun cu rotile) stiu ca are voie sa inmatriculeze o masina o data la 5 ani. Este obligatorie dotarea masinii cu mijloace specifice? (In exemplul dat: aceastea sunt practic imposibile).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kent8d , utilizator 21:30, 23 Februarie 2012
Da, puteti intenta un proces pentru a inmatricula masina fara a mai plati taxa de prima inmatriculare.

Pe durata procesului nu se poate circula cu masina, in afara celor 3 luni in care aveti posibilitatea de a cumpara numere provizorii.Am inteles totusi ca in unele localitati din tara se poate circula si pe durata procesului, dar nu stiu daca e adevarat sau nu.

Referitor la ultima intrebare a dumneavoastra, raspunsul este urmatorul: da, este obligatorie dotarea masinii cu mijloace specifice personaei cu handicap.

Eu va recomand sa discutati cu un avocat si eventual sa incepeti procedura pentru demararea procesului.Singurul inconvenient este ca un asemenea proces dureaza destul de mult, mai exact cateva luni bune.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Kent8d, utilizator
Pai din cate stiu eu primariile mai pot inmatricula masini doar pentru zona de care raspund ei.
SI mi se pare ciudat sa ai voie in unele judete si in altele nu? Legile nu sunt la nivel national?
Domnule Stefan, imi cer scuze, dar eu unul nu inteleg la ce va referiti...

Repet: pentru a inmatricula o masina fara a mai plati taxa de poluare trebuie sa discutati cu un avocat si sa incepeti demararea procesului.Avocatul o sa va spuna exact de ce acte aveti nevoie.Dupa cum am zis si mai sus, singurul impediment este ca un asemenea proces dureaza cateva luni bune.

O seara frumoasa :) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de inmatriculare JIDVEI JIDVEI Sunt persoana cu handicap gr 1 detin permis de conducere,si as dori sa stiu daca platesc taxa auto,nu am handicap locomotor (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)
Persoana surdo-muta beneficiaza de scutire la taxa timbrului de mediu? tinatinatina tinatinatina Buna ziua ,va rog sa mi spuneti daca persoanele cu handicap de grad 2 (surdo-mut)sunt scutite de la plata taxei de mediu si daca da cum se poate recupera banii ... (vezi toată discuția)