avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... amenda RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

amenda RCA

cui se aplica amenda in cazul lipsei rca ? soferului si/sau detinatorului auto ?
Cel mai recent răspuns: ContSters139877 , utilizator 11:06, 4 August 2012
RCA trebuie platit de proprietarii de autovehicule persoane fizice sau juridice.Deci ,amenda o plateste proprietarul autovehiculului.
nu mi se pare corect , cumpar o masina circul cu ea nu efectuez transferul de proprietate sunt prins de politie si scap ? ... sunt cel mai des intalnite situatiile astea.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ContSters139877, utilizator
cu totii putem recunoaste cutume ale codului rutier ! o zi buna :)
CAPITOLUL III
Asigurarea obligatorie de raspundere civila
pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule


Art. 48. - Persoanele fizice sau juridice care au in proprietate vehicule supuse inmatricularii/inregistrarii in Romania, precum si tramvaie au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule in limitele teritoriale de acoperire si sa mentina valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare, precum si sa aplice pe parbrizul vehiculului sau in alt loc vizibil din exterior vigneta.


Raspunsul corect l-am aflat cu ceva timp in urma, dar am uitat sa-l mai public !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata rca de catre comodatar angheladrian angheladrian Am inteles ca se poate face un contract de comodat intre un proprietar de masina si un utilizator, in care sa se specifice ce taxe trebuiesc sa fie platite de ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca utilizator eurolight eurolight Asteptam opinia dvs cu privire la urmatoarea speta: In baza unui contract de inchiriere auto, in certificatul de inmatriculare este trecut si un utilizator ... (vezi toată discuția)
Polita rca - asigurat fara permis? Mary-Lou Mary-Lou Buna ziua.Ne confruntam cu urmatoarea problema:mama mea a cumparat o masina,pe care o voi utiliza eu.Trebuie sa fac asigurarea RCA pe numele ... (vezi toată discuția)