DOCUMENTE NECESARE CI
− Cererea – formular tip pentru eliberarea actului de identitate
− Actul de identitate şi cartea de alegător, dacă este cazul
− Certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, dacă este cazul, original şi copie
− Hotărârea de divorţ, definitivă şi irevocabilă, după caz, original şi copie
− Certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului
supravieţuitor, original şi copie
− Certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi
copie
− Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care
se face dovada adresei de reşedinţă, original şi copie
− Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate
− Timbru fiscal de 4 lei.
In urma casatoriei mi-am schimbat domiciliul de la Iasi la Bucuresti. Sotul nu detine acte pe proprietate inafara certificatului de mostenitior. Deci cum pot obtine CI la adresa respectiva ? se poate doar cu Certificatul de mostenitor, a certificatului de casatorie si a CI al sotului ?
Fac un rezumat la ce ascris @Margareta Stanciu, poate va foloseste
- CI si cartea de alegator
- certificatul de nastere, original si copie;
- certificatul de casatorie, original si copie;
- actul de proprietate al imobilului unde veti locui (proprietarul trebuie sa isi exprime consimtamantul ca dvs. sa va faceti CI cu domiciliul la imobilul dumnealui in fatza lucratorului de la evidenta), original si copie
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.
Completare
Certificatul de mostenitor atesta faptul ca dumnealui este proprietarul imobilului, este ok. Va trebui sa fie cu dvs. la SPCLEP cand depuneti cererea (cu CI a dumnealui desigur, si cu certificatul de mostenitor)
Ci nou
suciu_diana
Buna seara,
care sunt fromalitatile ce trebuie indeplinite pentru ca sora-mea sa aiba CI (nu flotant) in apartamentul familiei mele?
Contractul de vz/c si ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate
anabia
buna ziua ,mama mea este plecata in Spania si luna aceasta se expira cartea de identitate,intrebarea mea este :as putea eu ca fiica si cu o procura din partea ... (vezi toată discuția)