buna ziua
sunt insarcinata in luna a doua , dar sunt angajata din data de 29 iunie 2011 si nu stiu daca am dreptul la indemnizatia de maternitate, pe langa asta ar trebui sa merg de pe acum in concediu de risc maternal deoarece e sarcina cu risc si daca vrem sa pastram copilul si noi vrem trebuie sa nu mai fac efort deloc , afecteaza acest lucru dreptul meu la indemnizatie , am intrebat medicul de familie si a spus sa intreb un jurist iar la lucru m-a obligat sa semnez ca nu plec pe concediu de risc si nu stiu daca este in regula din moment ce eu am probleme cu sarcina , v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde ,
multumesc
Beneficiaza de indemnizatia de maternitate salariatele care, in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical inscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare sau de perioade asimilate potrivit legii de cel putin o luna (sau fractiuni de luna totalizand minimum 22 de zile).
Concediu de risc maternal nu afecteaza concediul de maternitate si nici concediul pentru cresterea copilului.
Perioada de concediu medical pentru risc maternal, nu vă afectează dreptul la a primi indemnizaţia pentru cresterea copilului, este considerată, perioadă asimilată, deci dreptul există.
Cuantumul indemnizaţiei, ca sumă va fi influienţat!
Deci aveţi dreptul la ICC
Sanatate!!