avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme drept de proprietate

Buna ziua ,

Ma confrunt cu o problema legata de dreptul de proprietate asupra unui teren.Mai exact : bunica a cumparat in anul 1974 un imobil cu o suprafata de 344 mp. de teren.In fapt a detinut pe langa aceasta suprafata inca 700 mp.teren.Aceasta suprafata de teren nu a fost declarat la fisc pentru ca acesta nu a acceptat declaratia .Inainte ca bunica sa decedeze a fost deschis un proces de uzucapiune , proces care a fost respins in faza de recurs cu sentinta definitiva si irevocabila .
Mostenitori vor sa vanda terenul , astfel incat au inceput si procedura de intabulare.
Cand s-a venit pentru masurarea terenului , inginerul ne-a spus ca nu poate face masuratorile pentru ca terenul este mai mare .Nu i-am solicitat si includerea suprafetei de teren de 700 mp. , logic, ci numai cei 344 mp. care apar in actul de vanzare cumparare .A spus ca este imposibil pentru ca nu poate face delimitarea avand in vedere ca toata suprafata este ingradita .
Ce posibilitati exista in momentul de fata pentru a rezolva aceasta problema ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:13, 12 Noiembrie 2008
Daca in procesul in care sia invocat uzucapiunea nu v-ati judecat cu mostenitorii celor care au vindut terenul puteti promova o actiune in constatare in contradictoriu cu acestia pentru a se constata suprafata reala instrainata la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ioana1 ioana1 Buna seara! Am 60 ani si sunt singura mostenitoare cu act de mostenire pe 413 m patrati (dar lin realitate sunt 600m patrati, reesind la masuratori in anul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ph33kty ph33kty buna ziua, se poate anula prin uzucapiune un titlu de proprietate insotit de proces verabal de punere in posesie avand in vedere ca au trecut 13 ani (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)