avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununie civila... Pot depune cererea de casatorie la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununie civila... Pot depune cererea de casatorie la ambasada si acestia sa o trimita sa fie inregistrata in Romania, in localitatea unde vreau sa fac cununia?

In august as dori sa fac cununia civila in Romania, il localitatea unde m-am nascut. As vrea sa stiu cum si unde as putea depune cererea pentru casatorie din tara unde ma aflu, astfel incat aceasta sa ajunga in cel mai scurt timp sa fie inregistrata la primaria din localitatea mea...??? Nu exista vreo posibilitate sa o depun la ambasada de aici iar acestia sa o trimita sa fie inregistrata in tara la primaria localitatii respective? Mentionez ca vreau sa procedez astfel pentru ca nu voi putea veni in tara decat cu 2 zile inainte de cununie si nu pot sa mai astept inca 2 saptamani ca sa depun cererea de casatorie si sa fiu sigura astfel ca certificatul medical nu expira ...si toate sa fie in regula.
Cel mai recent răspuns: andya20 , utilizator 17:56, 22 Februarie 2012
In lege nu este stipulata aceasta posibilitate. In schimb va puteti casatorii la ambasada sau consulat si sa oficializati cununia religioasa in localitatea de domiciliu. Iar in privinta avocatului nici nu incape vorba. Declaratia de casatorie se face personal, nu exista posibilitatea de a imputernicii pe altcineva sa se prezinte in fata ofiterului de stare civila.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununia între un cetățean roman și Andreea Vitiello Andreea Vitiello Buna ziua! Va rog frumos dacă puteți sa ma ajutați cu câteva răspunsuri! Nu mai știu unde sa întreb! Anul trecut in Martie am avut cununia civilă in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in grecia ela_87 ela_87 Buna ziua, Eu si prietenul meu, ambii romani, vrem sa ne casatorim in Grecia anul acesta, pe 11 septembrie. Locuim si vom locui in continuare in Romania. Am ... (vezi toată discuția)
Casatoria civila se poate incheia inainte de termenul de 10 zile? Tilimogodila Tilimogodila Buna ziua, Eu si fostul meu sot dorim sa ne recasatorim. El lucreaza in Viena, dar casatoria dorim sa o facem in Bucuresti. Problema este ca el nu poate ... (vezi toată discuția)