avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitatea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitatea asociatiei de proprietari

V-as ruga sa ma lamuriti, daca pentru situatia descrisa mai jos, asociatia de proprietari are vreo obligatie legala.
Asociatia este facuta pentru un condominiu cu 10 etaje, la care acoperisul este o terasa orizontala cu o usoara inclinatie inspre interior (pentru scurgerea apei meteorice). La executia cladirii (in 1980), constructorul nu a facut un atic de protectie. La parter era prevazut un restaurant, care avea si o mica gradina de vara. Cu vreo 7- 8 ani in urma, actualul proprietar de la parter, a facut o inchidere a spatiului cu destinatie de gradina de vara, la care tavanul este din profile usoare din otel. In acest spatiu functioneaza actualmente , o banca (in chirie).
In aceasta iarna, datorita caderilor masive de zapada, la un moment dat, tavanul s-a deformat putin si a cazut tavanul fals din rigips intr-un birou.
Chiriasul a solicitat de la asociatia de proprietari o informare scrisa , care sa precizeze cand a avut loc evenimentul, descrierea acestuia, care sunt pagubele si cine sunt vinovatii. Ei nu au indepartat cantitatea mare de zapada de pe partea lor de acoperis, decat dupa producerea evenimentului si sustin ca ar fi cazut ceva zapada de pe terasa orizontala a blocului (poate fi vorba de o cantitate mica, deoarece este greu de crezut, ca pe o zi insorita, fara vant, zapada pleaca singura la plimbare urcand pe o panta de 2-3 grade).
Contactand proprietarul spatiului , acesta nu a fost interesat de problema (spatiul fiind amenajat de catre chirias).
Are asociatia obligatia de a da chiriasului o astfel de informare scrisa?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Viorel_Lucaciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:19, 22 Februarie 2012
Obligatiile si dreptuirile partilor sunt reciproc negociate si asumate prin contractul de inchiriere.
In conditiile in care nu exista obligatie reciproc asumata in contractul de inchiriere,
locatorul nu detine obligatia sa emita raspuns fata de pretentiile locatarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ... ..sorin, ..sorin, Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ( ultimul etaj ), eu stau la etaju 2, la parter se afla garaje de masini, acel locatar detine un ... (vezi toată discuția)
Locatari vs. proprietar spațiu comercial parter. care sunt obligațiile fiecăruia? tehtronics tehtronics Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, prevazut din constructie cu acoperis tigla, iar la parter sunt doar spatii comerciale. Particularitatea constructiei consta ... (vezi toată discuția)