avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ...

Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ( ultimul etaj ), eu stau la etaju 2, la parter se afla garaje de masini, acel locatar detine un penthouse , si la acea terasa, mansarda avea un acoperis sistem umbrela, anul trecut a facut unul metalic cu prindere in pereti acoperit cu un plastic, ce ma deranjeaza ca proprietar de apartament de la etajul 2 e urmatorul lucru; iarna cand ninge lui pe acoperisi i se depune zapada, nu are sistem de oprire a zapezi, acoperisul fiind aplecat zapada turturi cade si pe pervazul geamului meu, loveste si cosul de evacuare de la centrala de gaz( geamul are o latime de aproximativ 10 metri latime si 2 inaltime geam termopan ) si uneori cand bate vantul loveste si geamul, am vorbit anul trecut cu acei proprietari de penthouse si au zis ca vor rezolva problema, ieri am fost din nou la ei si au zis ca nu vor modifica acoperisul facut de ei, am luat legatura cu presedintele de bloc am mers la fata locului si in acel moment a cazut zapada de pe acoperisul lor si a vazut cum a lovit cosurile de la cetrala de la etajul 6 pana la mine la 2 si a mai vazut ca a cazut zapada si pe pervazul geamului, pervazul geamului e format dintr-o tabla, si cand cade face un zgomot puternic, zapada cade uneori si in orele de liniste. Presedintele de bloc a zis ca nu are ce sa faca asociatia pentru ca constructia acoperisului metalic nu ii trebuie autorizatii . 1) Ce vreau sa fac eu e urmatorul lucru, sa depun o sesizare in scris cu numar de inregistrare la asociatia blocului, aici as dori sa ma ajutati cu ce intrebari sa pun, si as mai dori sa scriu in sesizare ca presedintele de bloc sa dea o declaratie cum a vazut ca a cazut zapada pe pervazul gemului meu. 2) dupa raspunsul primit in scris de la asociatia de proprietari sa depun si o plangere la politie daca acel proprietar nu modifica acoperisul dupa un proiect facut de un proiectant autorizat? Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc pentru toate raspunsurile date tuturor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:14, 17 Ianuarie 2022
Atat timp cat este vorba despre interventie la partea individuala ,asociatia de proprietari nu este responsabila pentru eventualele prejudicii
Politia nu are competente sa solutioneze astfel de spete
Initial notificati oficial proprietarul acoperisului cu obligatia remedierii deficienelor -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca proprietarul nu se conformeaza sesizati oficial directia corp control din primarie si ISU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)
Acoperis martinadrian martinadrian Buna ziua ,locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ,am un vecini de la etajul 4 si-a construit un acoperis fiecare pe alt model,problema e ca eu stiam ca fara acordul ... (vezi toată discuția)