avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minori

Avem 2 copii rezultati in urma casatoriei. Unul cel mare de 5 ani si 8 luni, iar cel mic de 1 luna. Datorita unor neintelegeri ne-am despartit in fapt de cca5 - 6 luni. Doresc sa stiu care sunt sansele de a primii custodia permanenta a fiului cel mare si care sunt conditiile maximale necesare pentru ca instanta sa dispuna ca fiul meu sa fie crescut si educat de mine. In momentul de fata rudele sotiei imi interzic orice contact cu fiul meu cel mare. doresc chiar si examenul pshiologic in ce consta si daca este necesar a fi facut inainte de actiunea de divort ?
Va multumesc pentru ajutor si lamuriri.
Cel mai recent răspuns: teodu , utilizator 22:10, 22 Februarie 2012
Aveti aproape toate sansele sa obtineti custodia comuna a copilului dar sincer sa va zic nu aveti sanse foarte mari ca instanta sa stabileasca locuinta copiilor.
ce reprezinta custodie comuna si referitor la locuinta sotia nu detine o casa si nici frati sau parintii acestia din urma renuntand la drepturile lor in favoarea fratilor lor. eu detin momentan o casa proprietate mostenita de ala parintii mei
Custodia comuna: [ link extern ]

Sotia nu trebuie sa detina un imobil in proprietate, poate inchiria unul. In principiu, pentru a obtine locuinta minorului la dvs. trebuie sa dovediti ca aveti un mediu propice cresterii lor, un venit permament care va permite cresterea copilului si un caracter onorabil.
va multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori si un eventual partaj ContSters293525 ContSters293525 Buna ziua,se implinesc 90 zile de cand sotia a parasit domiciliul conjugal,a depus actele de divort actualmente traind in concubinaj cu alta persoana. Eu ... (vezi toată discuția)
Divort / custodie isabella2 isabella2 Buna ziua, Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)
Dati- mi un sfat - divort; autoritate parinteasca in conditiile in care nu am venit alesia13 alesia13 O sa incep direct cu problema mea, v-as ruga sa-mi dati un raspuns sau un sfat.Sunt cetatean strain, sunt in Romania din 2007.Am obtinut buletin in 2012, insa ... (vezi toată discuția)