avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dati- mi un sfat - divort; autoritate parinteasca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dati- mi un sfat - divort; autoritate parinteasca in conditiile in care nu am venit

O sa incep direct cu problema mea, v-as ruga sa-mi dati un raspuns sau un sfat.Sunt cetatean strain, sunt in Romania din 2007.Am obtinut buletin in 2012, insa lucrez din 2011, pina atunci nu s a putut din cauza actelor. Sunt casatorita din 2011, si am un copil de 3 luni. Vreau sa mentionez ca nu am locuinta proprie, toti acesti ani am stat cu chirie impreuna cu sotul meu(nici el nu are locuinta proprie, nici parintii lui).Din cauza neintelegerilor cu sotul vrem sa divortam, insa el ma ameninta ca din cauza lipsei de venit si a unei locuinte proprii, a unor rude, nimeni nu o sa mi incredinteze custodia fetitei.Inca un aspect, sotul a intrat in concediu de crestere a copilului desi as putea intra si eu. Intrebare: e adevarat ca nimeni nu o sa mi incredinteze copilul.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:31, 1 Iunie 2013
nimeni nu va poate da un raspuns in privinta sanselor de a obtine custodia copilului pana nu studiaza cazul....e ca la medic, nu ti se poate pune un diagnostic si da un tratament, la general, dupa ureche, ci doar dupa un consult.
daca sunteti cetatean strain cum detineti buletin? aveti permis de sedere probabil? Lamuriti acest aspect al statutului dumneavoastra ca cetatean pentru ca situatia incredintarii depinde in mare parte de acest aspect si bineinteles si de posibilitatile materiale pentru a demonstra capacitatea de a asigura minorului cele necesare cresterii si educarii.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
ContSters82289, utilizator
Daca nu aveti locuinta unde veti locui cu copilul?
Aceasta este mare intrebare.
Trebuie sa rezolvati aceasta problema si de abia dupa aceea se poate sa se faca o analiza de caz.
Cu copilul nu cred ca veti avea sanse sa iesiti din tara fara acordul tatalui.
ca din cauza lipsei de venit si a unei locuinte proprii

sotul a intrat in concediu de crestere a copilului desi as putea intra si eu.

Puteti intra in concediu daca sunteti angajata undeva, sunteti sau nu angajata ?

Nu e o problema ca nu aveti o proprietate, e de ajuns sa inchiriati o locuinta. Cel mai important e sa aveti cu ce intretine copilul si unde locui decent si dupa divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elvira01 elvira01 in familia noastra s-a ivit o problema: divortul. eu sunt administrator al unei firme care de ceva vreme merge tot mai prost, am un copil minor in crestere, ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)