eu sunt administrator al unei firme care de ceva vreme merge tot mai prost, am un copil minor in crestere, locuim intr-o locuinta de serviciu (a sotului).
Va propun sa va inchiriati o locuinta proprie. In cadrul procesului de divort, instanta va ordona o ancheta sociala (intre altele) pentru a decide despre incredintarea minorului. De regula, minorul este incredintat mamei, deci aveti sanse destul de bune.
de regula, minorii sunt incredintati de instanta, spre crestere si educare mamelor .
aveti sanse sa obtineti custodia copilului .
dar cred ca va trebui sa va gasiti o alta locuinta, eventual sa va mutati cu chirie.
Asa cum au spus si colegii mei, jurisprudenta este in sensul incredintarii minorului catre mama, insa in timpul procesului, in cadrul efectuarii anchetei sociale se va stabili daca conditiile in care locuieste minorul (locuinta) sunt corespunzatoare pentru cresterea lui.
asa cum scriam mai sus, conditiile financiare nu vor fi din cele mai bune. mai mult ca sigur va trebui sa gasesc un loc de munca stabil si sa inchei socotelile cu firma pe care am condus-o.
intrebare pe care o mai supun atentiei este:
- daca divortul va incepe (deocamdata totul e nesigur) si veniturile pe care le obtin (sau nu mi-am gasit inca un loc de munca) nu pot acoperi necesitatile unui copil, vor impiedica incredintarea cresterii copilului meu?
mi-e tare teama ca din cauza banilor sa imi pierd tot ce am mai scump.
Dupa cum stiu eu, banii nu sunt chiar cel mai important criteriu la incredintarea copilului, deci este de fapt interesul Dvs. sa nu va agitati si sa nu va fie frica.
Divort cu minori
costy223
as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)