dupa ce mi s-a terminat concediul postnatal,firma la care lucram m-a dat in somaj.mai am 2 luni pana mi se termina somajul si as vrea sa divortez numai ca am un copil de 2 ani si9 luni.sotul meu are un servici bine platit,dar numai ca a inceput sa bea si asta strica totul.in momentul de fata stam singuri intr-un apartament care este al parintilor lui.in conditiile acestea imi poate lua copilul in caz de divort?
Cred ca trebuie sa urgentati putin situatia dvs.,in incercarea de a gasi un serviciu pentru a avea stabilitate materiala,atat de necesara cresterii si educarii unui copil..
Varsta copilului,fiind mica,cred ca este mai greu sa ii fie incredintat sotului,mai ales daca veti putea dovedi si cu martori "naravul" pe care il are,acela de a consuma alcool.
Pe de alta parte,in situatia discutarii incredintarii unui minor se efectueaza o ancheta sociala de catre primaria competenta teritorial,care concluzioneaza asupra capacitatii fiecarui parinte de a creste si de a educa copilul in cele mai bune conditii,se audiaza martori care vor arata ce face si ce a facut fiecare pentru copil.
In situatia in care va gasiti un serviciu si va veti angaja un avocat care sa va apere corect,sansele sotului de a-i fi incredintat minorul sunt destul de reduse
instantele din romania incredinteaza minorii tatilor, doar in situatii exceptionale .
faptul ca dvs. nu aveti momentan un serviciu stabil, nu constituie un impediment foarte grav, in ceea ce priveste incredintarea minorului .
astfel, daca parintii dvs. de exemplu, va vor acorda sprijin material si nu numai in vederea cresterii minorului, aveti toate sansele ca instanta sa vi-l incredinteze.
dar, daca se va ajunge in cele din urma la un divort, este indicat sa va luati toate masurile de precautie .
Divortul
mrcryss
buna seara as avea si eu 2 intrebari. sunt casatorita am un baietel de 5 ani si 7 luni vreau sa divortez de sotul meu datorita faptului ca imi este infidel de ... (vezi toată discuția)