avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul

buna seara as avea si eu 2 intrebari. sunt casatorita am un baietel de 5 ani si 7 luni vreau sa divortez de sotul meu datorita faptului ca imi este infidel de 8 anii
eu nu am servici si stau cu chirie. prima intrebare ar fi la ce riscuri ma expun eu si copilul meu ? a doua intrebare ar fi daca in acest caz trebuie sa mergem sa divortam la tribunal?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:19, 5 Martie 2011
Pentru ca exista un minor rezultat din casatorie trebuie sa mergeti la instanta, insa si in acest caz puteti merge pe acordul partilor, fara sa fie nevoie de motivarea sentinte de divort.
Cu privire la prima intrebare ... va trebui sa faceti dovada ca aveti posibilitatile materiale si morale necesare cresterii si educarii minorului pentru a va fi incredintat ... se vor face anchete sociale.
Formulati actiune de divort la jduecatoria in circumscriptia
careia ati avut domiciliul comun.
1. Ambii parinti trebuie sa contribuie la cresterea si educarea copilului si la intretinerea acestuia. Parintele caruia nu-i este incredintat minorul este obligat sa-i acorde acestuia o suma de bani cu titlul de intretinere.
2. Infidelitatea nu are legatura cu incredintarea minorului iar daca nu aveti mijloace de intretinere nu cred ca aveti sanse sa va fie incredintat minorul pentru ca nu puteti sa cereti ca toata intretinerea sa-i fie asigurata de celalalt parinte decat in situatii extreme (daca nu puteti sa munciti deloc din cauza unei boli/invaliditati).
3. La judecatorie trebuie sa mergeti pentru ca exista un copil minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)