avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara!

se poate obtine pensie alimentara fara divort?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 21:08, 26 Ianuarie 2011
Doar in cazul in care cei doi sunt concubini.
da, daca cei doi soti locuiesc separat sau daca puteti dovedi ca desi locuiti impreuna, nu contribuie la cheltuieli privind copilul
Da,instanta poate stabili pensia de intretinere in favoarea minorului chiar daca sotii nu sunt divortati si unul dintre parinti nu contribuie cu nimic la cheltuielile necesare cresterii si educarii minorului.
Nu are importanta daca sotii locuiesc sau nu impreuna, important fiind doar probatoriul pe lipsa contributiei unuia dintre parinti.
Deschideti actiune de incredintare a minorului si solicitati pensie de intretinere pt minor..Acolo se va constata despartirea , in fapt,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara annya88 annya88 buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere maricaalina maricaalina se poate solicita la instanta pensie de intretinere a unui minor daca parintii nu au introdus inca cerere de divort dar sunt separati in fapt? (vezi toată discuția)