avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita la sora mea si vreau sa stiu daca pot sa primesc o pensie alimentara si inainte de divort si cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:45, 25 Mai 2011
Poti sa faci in orice moment ,cat mai repede cu atat mai bine,instanta iti va acorda pensie de intretinere de la data la care introduci actiunea si nu din momentul in care tu si sotul tau nu mai stati impreuna.Mult succes.
Buna Annya 88, legal nu ai cum sa primesti pensie de intretinere daca nu ai divortat, dar cred ca poti avea o discutie cu sotul tau pe tema asta. Cunosc un (ex)cuplu care este in situatia ta, cei doi au hotarat de comun acord ca pana la finalizarea divortului sa-si imparta cheltuielile privind intretinerea copilului. Astfel, tatal isi viziteaza copilul odata la doua saptamani si cu aceasta ocazie cumpara si cele necesare copilului.
Pensia de intretinere in favoarea minorului poate fi stabilita chiar daca parintii acestuia nu au divortat, fiind necesar ca reclamanta sa administreze probe din care sa rezulte ca sotii sunt despartiti in fapt, iar tatal nu contribuie material la cheltuielile necesare cresterii si educarii minorei.
Pensia va fi stabilita in cuantum de 25 % din venitul realizat de tata, iar in cazul in care acesta nu este angajat cu forme legale sau nu realizeaza venituri, aceasta se va stabili in raport de venitul minim pe economie.
Deci este necesar sa formulati o actiune de stabilire a pensiei de intretinere. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere blasciucgabi blasciucgabi As avea nevoie de un raspuns avizat.... Se poate formula actiune de cerere pensie intretinere pentru 2 copii minori fara a formula si actiune de divort???? Eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara parinte fara venit mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o intrebare. As vrea sa divortez, am un copil de 8 ani cu sotul meu si bineinteles, copilul ar ramane cu mine in cazul divortului, ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)