Buna ziua.
Am si eu o intrebare. As vrea sa divortez, am un copil de 8 ani cu sotul meu si bineinteles, copilul ar ramane cu mine in cazul divortului, deoarece tatal nu are posibilitatea sa il creasca, neavand casa sau venit. In schimb, ar avea dreptul sa vada copilul. Intrebarea este daca e normal ca tatal sa nu contribuie cu nimic la cresterea si intretinerea copilului. Este aproape un an decand suntem separati si el nu a contribuit cu nici un ban la cresterea si educarea copilului, avand in vedere ca este la scoala.
Va multumesc.
Evident ca nu este firesc ca tatal sa nu contribuie la cheltuielile necesare cresterii si educarii minorului, insa tot la fel de evident este faptul ca aveati si aveti si acum posibilitatea sa formulati o actiune prin care sa solicitati stabilirea unei pensii in favoarea minorului in functie de venitul minim pe economie, chiar daca sunteti inca casatoriti.
Daca ati luat decizia depunerii actiunii de divort, atunci in cadrul actiunii de divort se va stabili pensia de intretinere in favoarea minorului, insa incepand cu data introducerii actiunii de divort.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
ContSters166528
Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)