avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere major

Parintii mei sunt in divort si separati in fapt, iar tatal meu o are in intretinere pe sora mea minora. Pot sa cer pensie de intretinere, fiind studenta in anul i la zi?
Multumiri din suflet!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:30, 4 Decembrie 2011
Pensia de intretinere se acorda in raport de nevoile celui care o solicita si posibilitatile celui caruia i se cere.
Dvs. cu cine locuiti?
Banuiesc faptul ca in urma separatiei, parintii s-au inteles la a avea in ingrijire si educare fiecare cate un copil.
In felul acesta, obligatiile de intretinere datorate de parinti au fost impartite in mod egal.
Sora dvs. nu considerati ca ar avea si ea aceleasi nevoi, iar in conditiile in care impuneti tatalui sa va intretina si pe dvs. posibilitatile acestuia ar fi mai restranse?
Tatal meu are venituri duble fata de mama mea. Momentan locuiesc in Bucuresti si ea este nevoita sa ma intretina atat cat poate.De asemenea, mama mea a cerut prin cererea de divort custodia copilului minor.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
sinzi92, utilizator
Da, puteti solicita stabilirea pensiei pe calea unei actiuni formulate in nume propriu, in contradictoriu cu tatal dvs., urmand sa probati in cadrul actiunii ca tatal nu contribuie material la cheltuielile necesare cresterii si educarii dvs.si ca va aflati in continuarea studiilor.
Dovada continuarii studiilor va fi facuta cu adeverinta de student eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati.
Pentru ca tatal o mai are in intretinere si pe sora dvs., pensia de intretinere poate fi stabilita in cuantum de maxim 16.5% din venitul net realizat lunar de la data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor insa nu mai tarziu de 26 de ani.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie copil major in actiune divort dianamorena dianamorena unul dintre capetele de cerere din actiunea de divort este cererea de pensie de intretinere unui copil ajuns de cateva luni la varsta majoratului, dar care ... (vezi toată discuția)