avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

As avea nevoie de un raspuns avizat.... Se poate formula actiune de cerere pensie intretinere pentru 2 copii minori fara a formula si actiune de divort???? Eu si copiii locuim in alta localitate si sotul nu contribuie financiar decit rareori. Alte probleme nu sunt intre noi decit aceasta . Ce ma sfatuiti??? Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:47, 9 August 2011
pt ca locuiti separat si sotul nu intelege sa contribuie la intretinerea copiilor, puteti formula o astfel de cerere, chiar daca nu doriti sa divortati.
Pensia de intretinere in favoarea minorilor poate fi stabilita si in timpul casatoriei sotilor, insa o astfel de actiune este admisa in conditiile in care veti administra probe din care sa rezulte ca tatal refuza sa contribuie la cheltuielile necesare cresterii si educarii acestora.
Cuantumul pensiei de intretinere este de 16.5 % pentru fiecare copil, iar acesta se stabileste in functie de venitul sotului dvs., daca acesta este angajat cu forme legale sau raportata la venitul minim pe economie, in situatia in care acesta nu realizeaza venituri sau nu este angajat cu forme legale.
Daca va aflati in prima varianta, este necesar sa indicati instantei de judecata angajatorul si sediul acestuia, pentru ca prin intermediul instantei sa fie comunicate veniturile realizate de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi pensie alimentara pt copii inainte de divort? alynastar alynastar Sora si cumnatul meu sau despartit in fapt acum 2 luni,ei au 2 copii.ce anume trebuie sa faca soara mea ca sa primeasca o pensie alimentara pt copii pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara annya88 annya88 buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)