Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se v-a stabili pensia minorului.Ce acte-mi trebuie pentru deschiderea actiunii pentru pensia alimentara si care ar fi pasi de urmat.
Multumesc anticipat!
Pensia de intretinere in favoarea minorului poate fi stabilita si inainte de introducerea actiunii de divort, daca tatal acestuia refuza sa contribuie material la cheltuielile necesare cresterii si educarii copilului sau.
Acte necesare:-copie certificat de casatorie, copie certificat de nastere minor, adeverinta eliberata de gradinita/scoala/liceul dupa caz-unde minorul este inscris, adeverinta de venit a mamei ( daca mama realizeaza venituri) si orice alte inscrisuri utile solutionarii cauzei.
Este necesara de asemenea adeverinta de venit a tatalui, in situatia in care tatal este angajat cu forme legale, insa daca nu sunteti in masura sa o depuneti, puteti indica instantei de judecata anagajatorul si sediul acestuia, pentru comunicarea veniturilor pe care le realizeaza prin intermediul instantei.
Daca tatal nu realizeaza venituri sau nu este angajat cu forme legale, pensia se stabileste in functie de venitul minim pe economie.
Probe:-inscrisuri, interogatoriul paratului.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Angajati avocat.
Pensie alimentara
annya88
buna ziua.sunt casatorita de aproape 2 ani si am o fetita de 4 luni.nu mai stau cu sotul meu de o luna de zile de cand el ne-a parasit.eu acum stau cu fetita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
anaiarina
buna ziua, am 3 copiii, tatal lor nu locuieste cu noi, iar banii care ni da lunar sunt foarte putini, varstele lor sunt un an jumate, 3 ani jumatate si 12 ani ... (vezi toată discuția)