avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

se poate solicita la instanta pensie de intretinere a unui minor daca parintii nu au introdus inca cerere de divort dar sunt separati in fapt?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:57, 5 Iulie 2010
sigur. parintele cu care a ramas minorul, solicita pensie in instanta
Cand parintii se separa, chiar daca stau in acelasi imobil, se poate cere stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului, de parintele care se ingrijeste de acesta.Instanta se va pronunta, avand in vedere veniturile parintelului obligat, sau daca nu munceste, raportat la venitul minim pe economie.
Da se poate, urmand ca parintele care solicita stabilirea unei pensia de intretinere in favoarea minorului sa administreze probe din care sa rezulte ca celalalt parinte nu contribuie la cheltuielile necesare cresterii si educarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - parintii locuiesc separat silster silster Intr-o familie unde parintii traiesc separat mai multi ani, nefiind divortati legal , se poate cere plata pensiei alimentare ? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara parinte fara venit mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o intrebare. As vrea sa divortez, am un copil de 8 ani cu sotul meu si bineinteles, copilul ar ramane cu mine in cazul divortului, ... (vezi toată discuția)