avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - parintii locuiesc separat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - parintii locuiesc separat

Intr-o familie unde parintii traiesc separat mai multi ani, nefiind divortati legal , se poate cere plata pensiei alimentare ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:05, 7 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da,chiar daca parintii nu sunt divortati se poate solicita stabilirea pensiei la intretinere si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, atunci cand acesta nu contribuie la plata cheltuielilor necesare cresterii si educarii minorului sau minorilor.
Pensia poate fi stabilita in functie de veniturile realizate de catre parat/parata dupa caz, situatie in care se va indica instantei angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate sau prin raportare la venitul minim pe economie cand paratul/parata nu realizeaza venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere blasciucgabi blasciucgabi As avea nevoie de un raspuns avizat.... Se poate formula actiune de cerere pensie intretinere pentru 2 copii minori fara a formula si actiune de divort???? Eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Pot cere pensie alimentara fara divort? gheghe77 gheghe77 buna sunt casatorit de 15 ani.avem 2 fete gemene de 7 ani.anul acesta a in februarie a plecat in spania si a trimis bani si acuma zice ca nu mai trimite.La ... (vezi toată discuția)