avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere pensie alimentara fara divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere pensie alimentara fara divort?

buna sunt casatorit de 15 ani.avem 2 fete gemene de 7 ani.anul acesta a in februarie a plecat in spania si a trimis bani si acuma zice ca nu mai trimite.La gasit pe fostul ei iubit si la sfarsitul luni vrea sa fie impreuna.da nu vrea inca div.pot sa cer pensie alimentara.
Buna ziua,
Da, puteti!
Da, pensia de intretinere in favoarea minorilor poate fi stabilita si in timpul casatorie sotilor in conditiile in care unul dintre parinti nu contribuie la cheltuielile necesare cresterii educarii minorilor., insa data fiind situatia expusa, nu vad motive pentru a mai mentine o casatorie in stare de " convalescenta".
Este important ceea ce doriti dvs.si nu faptul ca sotia "nu vrea inca divort".
Daca sotia dvs.realizeaza venituri legal, adica exista un contract de munca in baza caruia aceasta incaseaza venituri, atunci pensia de intretinere se poate stabili in raport de veniturile realizate de aceasta, urmand ca dvs. sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate.
Daca sotia dvs.nu este angajata cu forme legale, atunci puteti obtine o pensie de intretinere raportata la venitul minim pe economia nationala.
In oricare din variante va fi necesar sa indicati in actiune si adresa de resedinta din tara in care aceasta se afla.
Art. 529 n. c.c civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.






Puteti cere insa trebuie citata in strainatate pentru a avea procedura de citare legal indeplinita.
Stiti unde locuieste la o adresa exacta?
NU STIU NUMAI ORASUL IN BILBAO.
Ca sa obtineti o pensie rezonabila din Spania trebuie sa stiti ce venituri realizeaza si sa se dovedeasca.

In caz contrar se va lua in seama venitul minim pe economie.

Va dura ceva timp pana sa finalizati procesul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Adrian22hma Adrian22hma Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere cioba mihaela cioba mihaela Buna seara. Imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta intrebare si nu am observat. In cazul in care se datoreaza pensie alimentara, iar cel care o plateste are un ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pensie alimentara Ursutz Ursutz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care ... (vezi toată discuția)