avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical si intreruperea contractului de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical si intreruperea contractului de munca

Daca ai concediu medical de 90 zile lucratoare consecutiv, angajatorul este obligat sa-ti intrerupa contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 05:52, 24 Februarie 2012
In perioada concediului medical contractul de munca este de drept suspendat. Perioada de concediu medical se scade la calculul concediului de odihna
art.50 C.mun. : Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
.....

Textul de lege nu prevede nicio durata minima sau maxima pentru ca , c.i.m sa fie suspendat ca urmare a unui concediu medical ...
Suspendarea cim are loc pe toata durata starii de incapacitate de munca,care poate fi de la 1 zi pana la max.183 de zile pt. bolile obisnuite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si concediu de boala / situatie neobisnuita dalida_2009 dalida_2009 Buna ziua, Avem o angajata care din saptamana a 6 a de sarcina nu a mai venit la serviciu, din acel moment aducand concedii medicala (cod 01 boala ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca roxxzzy roxxzzy In cazul persoanelor care beneficiaza de concediu medical, la cate zile de concediu medical se suspenda contractul de munca? Si in baza la ce lege? Conform ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)