Buna seara,Prietenul meu a fost inchis acum 6 luni pe baza unei prostii facute cu cativa prieteni acum 2 ani adica un viol,a acceptat sentinta de la inceput si a recunoscut ceea ce a facut deoarece si-a dat seama ca a gresit.A primit 2 ani jumatate de puscarie, cum se calculeaza sa pot sti cand va fi eliberat sau exista vro posibilitate sa iasa mai repede?Nu am mai avut de-a face cu asa ceva pana acum deci nu stiu foarte mute in legatura cu asta orice sfat mi-ar fi de mare ajutor ,multumesc!
Un "mic viol" , o mica "prostioara" !
Eu nu as putea fi prieten cu asmenea persoane cu un anumit fel de "instincte"( cu blandete , primare).
Merita intr-adevar "toata compasiunea" !!!
Un an si 8 luni , dupa executarea a 2/3 din pedeapsa , scazandu-se detentia efectuata.
Totusi , comisia penitenciarului , data fiind infractiunea savarsita , una prezentand un real pericol social , etichetata de lege ca fiind de violenta sau chiar instanta , pot dispune ca eliberarea conditionata a detinutului sa fie amanata pe o anumita perioada de timp (termen de reiterare a cererii)
Noul cod penal
Adyonela
Buna seara. Se aude prin popor ca de la intrarea in vigoare a noului cod penal, anul de detentie nu se va mai considera 8 luni cum a fost pana acum , ci 6 ... (vezi toată discuția)