avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna auto

O S.Asig. m-a tinut cu un dosar de dauna trei luni. In final centrala mi-a aprobat jumatate din pret.Eram pus in situatia ori accept, ori sa-i dau in judecata. Avand nevoie de masina, avand credite am acceptat. Mai pot face ceva?Daca informez si dau dosarul unui procuror, se poate autosesiza?Sunt sigur ca am am fost jegmanit cu 1000 de euro.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 14:32, 24 Februarie 2012
Nu se pune vorba de nici-o autosesizare. Aici trebuia sa apelati de la bun inceput la un avocat specializat in domeniu pentru a va recupera prejudiciul. Odata acceptata suma de catre dumneavoastra nu mai aveti sanse sa scoateti ceva de la ei.
Nu ati precizat concret,aspectul privitor la centrala a aprobat jumatate din pret;adica nu a confirmat dauna respectiv necesitatea inlocuirii pieselor deteriorate?
Dvs acum pentru ce anume doriti sa dati in judecata asiguratorul ,in conditiile in care vehiculul a fost reparat?
Din moment ce ati fost de acord cu despagubirea acordata de asigurator si ati semnat pentru asta, din pacate nu se mai poate face nimic.
Puteti beneficia de prevederile art. 65, alin. 3 din Ordinul CSA nr.14/2011 care spune asa:

(3) În situatia efectuării plătii de către asigurătorul RCA direct în contul indicat
în declaratia de acceptare a despăgubirii de către persoana prejudiciată, aceasta se
consideră a fi integral despăgubită dacă în termen de 30 de zile de la data intrării sumei
în contul său bancar nu a notificat asigurătorului RCA eventualele obiectii referitoare la
cuantumul despăgubirii, dacă plata efectuată contine elementele necesare identificării
acesteia de către creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de asigurare elizabeth74 elizabeth74 Am fost implicat intr-un accident ,in care masina mea a fost lovita . Costul pieselor este de 150 de milioane fara manopera. Compania de asigurari Unita ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in baza politei rca tedissprest tedissprest Un autoturism al firmei a fost implicat intr-un accident din vina celuilalt participant la trafic care avea RCA valabil. S-a completat formularul amiabil si ... (vezi toată discuția)
Dosar daune cristea sandra cristea sandra Buna ziua!Pe data de 22.05.2010 am fost lovita de un sofer cu polita incheiata la Euroins,firma ce are probleme cu platile.As dori sa stiu urmatoarele ... (vezi toată discuția)