am dat peste o sc care are 2 cim la aceasi sc: unul de 8 ore si unul cu 4 ore.Pana aici toate si frumoase, problema este ca staul din punctul meu de vedere nu este corect: corect ar fi ca cel de 8 ore sa-l consider de baza adica cu deducere iar celalalt fara deducere, este corect cum gandesc eu?Pers ca i le-a intocmit a trecut deducere la amandoua cim
Art. 35 din Codul muncii prevede ca un salariat poaet avea mai multe CIm cu acelasi angajator, deci este corect. Tot codul muncii nu mai prevede obligativitatea declararii functiei de baza.
In cazul deducerilor personale, acestea se acorda de catre angajatorul unde salariatul are functia de baza. Normele de aplicare a Codului fiscal mentioneaza ca functia de baza este locul ales / declarat de salariat, .
da asta daca are la 2 angajatori diferiti, dar daca are la acelasi angajator la cim cu 8 ore aplica deducere si la celalalt cu 4 ore/zi, are sau nu deducere?
Unde scrie in legislatie ca la locul de munca de baza salariatul trebuie sa aiba 8 ore/zi ca timp de munca ? ...
Situatia deducerii in cazul cumului de functii este o problema complexa, chiar cei de la ANAF impreuna cu cei de la M.M. nu au gasit inca o solutie viabila ... Codul fiscal prevede ca se acorda la functia de baza, Codul Muncii nu mai prevede obligativitatea declararii functiei de baza ... asadar, atat Codul fiscal , cat si Codul Muncii nu prevad obligativitatea declararii acestuia ...
Timp de lucru
IonD
Buna ziua,
Am urmatoarele intrebari:
1.un contract individual de munca cu timp partial ( 6 ore ),este insotit de un alt contract individual de munca ... (vezi toată discuția)