avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata + darea in debit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata + darea in debit

Buna ziua,

1)
Avem o sentinta emisa de tribunal asfel: "obliga reclamantii x,y,z si t sa plateasca paratilor A si B (sot si sotie) cheltuieli de judecata in cuantum de ... lei." Eu sunt unul dintre reclamanti - cat trebuie sa achit cota parte din cheltuielile de judecata? Suma se imparte in mod egal?

2)
Tot aceeasi sentinta precizeaza "darea in debit a reclamantilor x, y,z si t pentru diferenta onorariu experulin suma de... lei in favoarea expertului". Ce inseamna exact acest lucru. Suma aferenta darii in debit se va imparti la 4 - numarul reclamantilor?

multumesc,

Alte discuții în legătură

Creanta ulterioara catalin_avadanei catalin_avadanei Buna ziua! O societate X a intrat in insolventa de la inceputul anului 2016. Societatea Y s-a inscris la masa credala a societatii X, figurand in tabelul ... (vezi toată discuția)
contestatie la executare MIHAELAX MIHAELAX Buna seara, Decizia tribunalului: \\" Obliga paratii sa plateasca reclamantului suma de 5000 cu titlu de cheltuieli de judecata\\" Executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata lelia20052006 lelia20052006 Cum se socotesc cheltuielile de judecata? Daca eu (parata)am depus chitante in valoare de 1350 lei ,cum s-a socotit ca sa se dea o astfel de pronuntare: \" ... (vezi toată discuția)