Cum se socotesc cheltuielile de judecata?
Daca eu (parata)am depus chitante in valoare de 1350 lei ,cum s-a socotit ca sa se dea o astfel de pronuntare:
" Compensează cheltuielile de judecată până a concurenţa sumei de 675 lei şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 211 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată."?
675 reprezinta jumatate din 1350...daca eu mai dau 211 (1350+211=1561)
ma incurc...nu inteleg:( Ajutati-ma, va rog:((
este important sa vedeti exact ce scrie in hotarare / sentinta...dupa cum spuneti, cert este un singur lucru; parata trebuie sa plateasca catre reclamant suma de 211 lei.
Cred ca trebuie sa aveti in vedere si alte cheltuieli care sunt incluse in cheltuielile de judecata.
Aceste pot fi taxele de timbru, timbrul judiciar, un eventual onorariu expert...
expertiza s-a platit 50%...ce inseamna"Compensează cheltuielile de judecată până a concurenţa sumei de 675 lei "...inseamna ca trebuie ca fiecare sa ajunga cu cheltuieli la aceasta suma...eu cred ca reclamantul n-a depus nimic...el a cerut 60% initial din val imobilului....apoi s-a ajuns la 50%-50%...eu, am cerut apart in natura, in "concluziile"mele m-am obligat sa-i platesc sulta...deci se cosidera ca am pierdut???
Explicati-mi , va rog, ce inseamna "pana la concurenta sumei de 675"???
Multumesc!
citit cu atentie sentinta. faptul ca instanta a dispus acordarea a 50% din costul expertizei ma face sa presupun ca expertiza a fost suportata in parti egale de catre reclamant si parat. daca sunteti nemultumit de cuantumul cheltuielilor puteti exercita calea de atac.