avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

Intr-un proces de partaj reclamantul cere expertiza bunuri mobile desi paratul nu a contestat valoarea lor (cea data de reclamant in actiune) Paratul trebuie sa suporte 1/2 din c/v expertizei? Cheltuielile de judecata s-au compensat.
2.De asemenea reclamantul a facut obiectiuni la o expertiza, care nu au fost semnate de asistentul parte ales de el iar expertul ca sa ii raspunda a pretins o suma de bani express de la reclamant.Acea suma se poate accepta ca si cheltuiala de judecata si compensa intre parti?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 11:26, 2 Februarie 2016
1. Jumatate din valoarea expertizei judiciare se suporta de parat. Chiar daca nu a contestat valoarea din actiune, trebuia o proba care sa arate valoarea.
2. Cheltuielile cu expertul parte se suporta de catre parte, nu se compenseaza.
Nu e vorba de cheltuielile cu expertul parte. Reclamantul a facut obiectiuni la expertiza iar expertul i-a cerut bani ca sa ii raspunda la acele obiectiuni. Obiectiunile nu le-a facut expertul parte, ci reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț. doresc să știu cine va achita costurile de ... Sly0809 Sly0809 Partaj divorț. Doresc să știu cine va achita costurile de judecată în următorul caz: cel care inițiază partajul la tribunal sau cel care este chemat ... (vezi toată discuția)
Cost expertiza - rog raspuns urgent ! simina carmen simina carmen Buna ziua, Am si eu o nelamurire : De ce intr-un proces de stabilire a grupei de munca, costul expertizei tehnice este diferit de la un dosar la altul ? Cine ... (vezi toată discuția)