avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divorț. Doresc să știu cine va achita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divorț. Doresc să știu cine va achita costurile de ...

Partaj divorț. Doresc să știu cine va achita costurile de judecată în următorul caz: cel care inițiază partajul la tribunal sau cel care este chemat în judecată indiferent de rezultatul judecății(cine primește mai mult sau mai puțin decît s-a cerut inițial)?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:58, 24 Septembrie 2024
cel care pierde procesul plateste cheltuielile de judecata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul unui partaj, la început, cel care depune cererea de chemare în judecată va plăti taxa judiciară de timbru, care se calculează la valoarea bunurilor partajabile. Pe parcursul procesului, mai poate apărea o cheltuială cu efectuarea unei expertize, dacă este cazul. În această situație, cel ce solicită efectuarea expertizei plătește onorariul expertului. Dacă expertiza este dispusă din oficiu de instanță, onorariul se achită de ambele părți procesuale.
Fiind vorba de un partaj, la finalul procesului, cheltuielile de judecată vo fi suportate de ambele părți și aici mă refer și la taxa judiciară de timbru. Deci, va fi făcută o compensare, o reglare a cheltuielilor suportate de reclamant și pârât.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata partaj crystyna2000 crystyna2000 care sunt cheltuielile de judecata in cazul partajului? mentionez ca intentionez sa cer o suma de bani fostului sot reprezentand 1/2 din valoarea ... (vezi toată discuția)
Expertiza bunuri mobile si imobile elianaena elianaena eu am introdus proces de partaj judecatorul propune expertiza apartament cu ce este in el si ce a luat una din parti (?) (sotul) care nu are venituri, Cine ... (vezi toată discuția)