avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli judecata partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli judecata partaj

care sunt cheltuielile de judecata in cazul partajului?
mentionez ca intentionez sa cer o suma de bani fostului sot reprezentand 1/2 din valoarea imobilului?aceste cheltuieli se platesc la sfarsitul procesului sau inainte?
Cel mai recent răspuns: crystyna2000 , utilizator 19:27, 1 Aprilie 2011
Taxa de timbru este de 3% din masa partajabila.
Se plateste la inceput, o data cu timbru judiciar, 5 lei, si onorariul avocatial.
La sfarsit puteti solicita cheltuieli de judecata si se impart, intre dvs. si sot.

In cererea de chemare in judecata solicitati vanzarea imobilului si impartirea banilor. Nu puteti solicita atribuirea catre el si plata sultei catre dvs., trebuie sa o faca el daca vrea.
Angajati-va avocat.
Succes!
in tp procesului reclam achita taxele de timbru la valoarea pretentiilor-la val imob , expertizele , onorariu av, dc aveti.
acestea se platesc pe parcursul procesului- la inceput taxele de timbru, si la inciviintarea expertizei- un avans si dupa efect acesteia restul de onor expert dupa nota de calcul incuviintata de instanta,
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli partaj eu1983 eu1983 Buna ziua , Cine plateste cheltuielile in cazul unui proces de partaj si daca stie cineva inc e constau acestea ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile? geo78 geo78 Am divortat de sotia mea urmand ca eu sa platesc 17 milioane pensie copilului nostru de 3 ani. Am crezut ca am scapat de ce a fost mai greu dar m-am inselat. ... (vezi toată discuția)