avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza bunuri mobile si imobile
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza bunuri mobile si imobile

eu am introdus proces de partaj judecatorul propune expertiza apartament cu ce este in el si ce a luat una din parti (?) (sotul) care nu are venituri, Cine plateste expertiza avand in vedere ca am platit o suma fff mare pe taxa de timbru, cum vor fiimpartite dupa expertiza?Cum imi voi recupera banii ?ce se intampla daca nu am bani sinu facexpertiza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:12, 8 Iunie 2018
La aprobarea efectuarii expertizei, instanta va desemna si partea care plateste onorariul de expert. Instanta poate dispune ca plata sa se faca de ambele parti in proces, in mod egal sau diferentiat.
Cine castiga procesul are dreptul sa solicite instantei de judecata sa aprobe recuperarea cheltuielilor de judecata (facute cu expertul, avocatul, taxa de timbru, etc.) de la partea care a pierdut procesul. Trebuie prezentate instantei documente justificative ale platilor facute.
Daca nu se plateste onorariul de expert in termen de 5 zile de la dispunerea expertizei de catre instanta, partea care nu a achitat onorariul pierde dreptul la expertiza.
Daca nu detineti sumele necesare si va incadrati in norma de venit, puteti solicita instantei sa va aprobe un ajutor public judiciar in materie civila conform prevederilor OUG nr. 51/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Nu cunoasc valoarea actualizata pentru 2018 a normei de venit/ membru de familie. Se iau in calcul toate veniturile (de expl. si incasari posibile daca ati fi lucrat pamanul pe care il detineti in proprietate) si se prezinta documente scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza Ana Maria Ionescu Ana Maria Ionescu Buna ziua. Intr-un proces de iesire din indiviziune s-a propus efectuarea expertizei in constructii pentru lotizare. Unul din obiective este stabilirea valorii ... (vezi toată discuția)
Pentru solicitarea drepturilor salariale în instanță, salariatul trebuie să plătească expertiza contabilă pentru stabilirea drepturilor? cyan cyan In cazul in care la incetarea contractului de munca angajatorul nu a platit salarii restante si indemnizatia de concediu si angajatul deschide actiune in ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)