avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna \"admite in parte\" ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna "admite in parte" ?

Am avut un proces de calomnie, eu fiind reclamanta. In cererea de chemare in judecata am cerut: 1) plata daune morale in valoare de 10.000 lei; 2) plata cheltuieli de judecata in val de 100 lei (taxa de timbru). Am castigat cu solutia: "Admite in parte cererea. Obliga paratul la plata sumei de 5000 lei cu titlul de daune morale. Compenseaza in parte cheltuielile de judecata si obliga reclamanta la plata catre parat a sumei de 400 lei cu titlul de cheltuieli de judecata." (Sa inteleg ca 400 lei este doar o "parte" din totalul cheltuielilor paratului?) Faptul ca instanta a injumatatit suma se numeste ca a admis "in parte" cererea? Altfel cum sa-mi explic faptul ca, desi legea pune in sarcina celui care pierde obligatia de a plati cheltuielile de judecata, in cazul meu cine a castigat plateste aceste cheltuieli?? Mi se pare un nonsens, chiar o aberatie!!! Eu nu am avut avocat, m-am reprezentat singura, insa paratul a avut, cine l-a obligat?? adica dupa ce ca este vinovat tot eu trebuie sa-i platesc si avocatul incompetent??? Sigur paratul o sa faca apel. In acest caz, daca nu fac si eu, in cel mai bun caz se va mentine solutia instantei de fond? sau in cadrul intampinarii voi avea posibilitatea sa revin asupra cererii initiale de 10.000 lei daune si plata cheltuielilor de judecata??? In fapt am castigat doar 4500 lei. Iar asta mai mult teoretic caci paratul nu o sa-mi dea niciodata banii astia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:11, 3 Februarie 2024
Nu ați câștigat procesul decât <ÎN PARTE>, iar tot în parte ați pierdut. În această situație și pârâtul a câștigat procesul în parte și are dreptul să primească de la reclamant 50% din cheltuielile lui de judecată. Și el la rândul lui va plăti 50% din cheltuielile dvs de judecată.

Dacă pârâtul va ataca soluția cu APEL există și posibilitatea să câștige chiar 100% procesul, iar în cel mai favorabil caz pentru dvs ar fi ca Tribunalul să păstreze soluția dată de Judecătorie.

Prin Întâmpinare nu puteți cere decât respingerea apelului și a solicitărilor din cererea de apel.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Ce înseamnă admite in parte cererea principala formulata de reclamanți dar in același dosar admite in parte si cererea reconvențională? Ce șanse am dacă fac apel?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Arinabia, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre șanse va spune av care va studiază cauza, acțiune,întâmpinare,încheieri de ședință, sentința în cadrul unei consultații etc.Cum va imaginați ca puteti sa primiti un răspuns despre un dosar care poate s a judecat,ani,are sute de pagini,iar dvs nu oferiți nici un amănunt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)