avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se caseaza

Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni are un judecator caruia i se caseaza o hotarare sau, in recurs, se modifica integral solutia

Thanks a lot
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:36, 7 Martie 2012
depinde...recent s-a modificat legea de organizare judecatoreasca si poate avea problema le avansare...desigur , nu se stie cum se va pune in practica...sau daca se va pune in practica:D...in rest, doar pe penal sunt ceva sanse ....teoretic....practica, corb la corb nu-si scoate ochii...
de ce ar trebui sa aibe consecinte in ipoteza casarii/desfiintarii solutiei....nu neaparat instantele de control judiciar sa aibe si dreptate pe solutie, atunci cand desfiintează sentinta instantei de fond.... pentru celelalte situatii cand dezlegarea problemei este vadita intr-un anumit sens si , ignorand decizii R.I.L-uri/CEDO/, adopti o solutie diametral opusă, atunci poate contitui abatare disciplinara....in rest este opinia judecatorului cu privire la problema dedusă judecatii....(nu iau in discutie solutionarea cauzei cu vicii de procedura)
Niciuna. De ce ar avea ? Oare cu ce este mai temeinica o decizie de casare decat o hotarare de fond ? sau ce spuneti despre urmatoarea situatie ? Si va dau un exemplu concret cu care ma confrunt actualmente : Reclam cheama in judecata pe parat; se respinge actiunea reclamantului; acesta face apel, i se respinge apelul, reclamantul face recurs si se admite recursul cu casare si trimitere la rejudecare, In rejudecarea apelului paratul pierde procesul(adica reclamantul castiga), dupa care paratul face recurs si obine casarea cu trimitere in vederea rejudecarii, actualmente faza de apel rejudecare.... Unde este competenta acestor instante ? daca magistrati la nivel de Curte de Apel sunt capabili de a pronunta intr-o cauza doua hotarari demne de casare ? ne poate indreptati vre-un motiv anume sa-i consideram pe unii mai superiori celorlalti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)