avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributii obligatorii profesii liberale 2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributii obligatorii profesii liberale 2012

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt contributiile(toate) obligatorii pentru persoanele care exercita o profesie liberala ( in cazul meu sunt CMI-cabinet medical individual)?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:17, 29 Martie 2012
Desi cu intarziere sper ca referinta postata sa ajute si alti utilizatori care cauta aceste informatii. In linkul de mai jos veti gasi lista cui obligatiile fiscale si contributiile obligatorii care se impun si in cazul dvs. ca profesie liberala care, din punct de vedere fiscal si al contributiilor datorate este asimilata ca fiind PFA.
Contributiile sociale obligatorii ce se platesc din veniturile realizate, sunt:
- sanatate - 5,5% (aplicat la venitul net, dar nu mai putin 39 ron/luna)
- pensii - 232 ron/luna (nu se datoreaza daca sunteti si salariat in acelasi timp sau nu depasiti plafonul anual al veniturilor de cca. 8.890 lei)
- contributia la somaj este facultativa
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa medic specialist cris.borcan cris.borcan buna ziua. sunt medic specialist si as vrea sa deschid un PFA. mi-ati putea spune, va rog, ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le obtin, respectiv ... (vezi toată discuția)
Primii paºi ai traducãtorului autorizat sev sev As avea o nelamurire.. Vreau sa depun dosar pt obtinerea autorizatiei de traducator, insa nu vreau sa ma apuc acum de traduceri. Se poate ca dupa ce obtin ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru medici calin felicia calin felicia Un medic vrea sa devina PFA. Va plati CAS, CASS, SOMAJ? Trebuie sa depuna declaratia 220 la finante? (vezi toată discuția)