avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA medic specialist
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA medic specialist

buna ziua. sunt medic specialist si as vrea sa deschid un PFA. mi-ati putea spune, va rog, ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le obtin, respectiv sa le inregistrez. comodatul il voi face pe adresa mea de domiciliu, trebuie sa am acceptul vecinilor? va multumesc>
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:41, 6 Martie 2012
Va trebuie CI, diploma si actul de libera practica, contractul de comodat pentru sediul unde aveti sediul social principal, contractul pentru spatiul unde veti desfasura efectiv activitatea(daca este in apartamentul d-voastra. va trebuie si acordul locatarilor).
Va adresati Registrului Comertului.
Vedeti daca nu cumva activitatea dvs. este una liberala. In cazul in care activitatea dvs. este una liberala inregistrarea activitatii se va face la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul/viitorul sediu in baza autorizatiilor detinute pentru exercitarea profesiei.
[ link extern ] /
Capitolul III - Organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania
SECTIUNEA 1 - Dispozitii generale
ARTICOLUL 404
(1) Colegiul Medicilor din Romania este organism profesional, apolitic, fara scop patrimonial, de drept public, cu responsabilitati delegate de autoritatea de stat, in domeniul autorizarii, controlului si supravegherii profesiei de medic ca profesie liberala, de practica publica autorizata.

[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Activitatea dvs. este una liberala si trebuie sa va inregistrati la Registrul Unic al Cabinetelor Medicale.Va trebuie avizul Colegiului Medicilor, autorizatie sanitara de functionare si la toate va trebuie un act de spatiu(chirie, comodat etc.).
Puteti infiinta SRL, dar ca independent puteti activa ca liber profesionist... insa nu ca PFA.


Va poate fi de ajutor discutia de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Medicii care sunt organizati in CMI-uri(cabinete medicale individuale) sunt PFA(persoane fizice autorizate).

Alte discuții în legătură

Pfa pentru medici calin felicia calin felicia Un medic vrea sa devina PFA. Va plati CAS, CASS, SOMAJ? Trebuie sa depuna declaratia 220 la finante? (vezi toată discuția)
Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii profesii liberale 2012 Alecs_B Alecs_B Buna ziua! As dori sa stiu care sunt contributiile(toate) obligatorii pentru persoanele care exercita o profesie liberala ( in cazul meu sunt CMI-cabinet ... (vezi toată discuția)