avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie MAI

M-ia fost recalculata pensia.Am facut contestatie,a fost respinsa.trebuie sa ma adresez judecatoriei.Probleme pe scurt: 1.Am fost personal navigant(parasutist1987-1989)lucru recunosccut in stabilirea vechimii.insa veniturile obtinute in acea perioada nu au fost luate in calcul in totalitate,luinduse in calcul numai salariul de ofiter,nepunindu-se sporul de 980lei la salariu plus primele pe salturi,motivinduse ca nu se regasesc in adeverintele de la dosar,si sa ma adresez unitatii.Legea spune ca este obligatia casei de pensii sa ceara adeverintele;2.Dupa pensionare am lucrat,legea spune sa depun cerere plus adeverinta de la casa de pensii pt .contributii si se va aduga perioada PT STABILIREA UNEI NOI PENSII.Am depus anul trecut si nu este luata in calcul.3.Nu este constitutionala recalcularea.INTREBARI;1.Ce costuri implica depunerea unei actiuni in instanta?.2.Pot depune actiuni separate pt. fiecare problema in parte,sau o singura actiune,cum ar fi mai bine? 3.Ce documente trebuie sa depun.Multimesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: SoareDumitru , utilizator 12:47, 23 Februarie 2012
1.actiunea est escutita de taxa de timbru si de depune la tribunalul de domiciliu. daca doriti avocat veti achita onorariu.
2. o singura actiune
3.in principal adeverintele cu ce nu vi s-a luat in calcul

observatie. daca nu aveti adeverinte actuale ( adica emise acum de unitate la care ati lucrat) nu se iau in considerare alte documente.



[Mesaj editat - neargumentat, offtopic. Va rog sa nu mai sicanati persoanele care au lucrat in sistem militar. V-am mai rugat asta o data si nu inteleg de ce trebuie sa repet.]
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
De acord cu dumneavoastra privind adeverintele,insa probabil nu se mai gasesc statele de plata,dar eu pot dovedi calitatea de personal navigant cu carnetul de zbor semnat si stampilat de comandantul unitatii,legea ce era in vigoare la acea data poate dovedi sporurile respective.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii speciale dantudor17 dantudor17 Am 23 de ani ca insotitor de bord si 49 de ani. La anul ar trebui sa ma pensionez la implinirea varstei de 50 de ani . O mai pot face tinand cont ca nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei maci gheorghe maci gheorghe Am fost personal navigant (pilot) si am iesit la pensie cf. legii 223/2007 la limita de virsta(52 ani) dupa 32 de ani de zbor(49 de ani de contributie la ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii pt limita de varsta Pusika17 Pusika17 Buna ziua, As vrea sa aflu : data pensionarii pt. limita de varsta fiind nascuta la 17.08.1955 , daca sporul de acord global si bonusurile anuale/lunare se ... (vezi toată discuția)