avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Am dreptul la concedii pentru studiu si examene?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Am dreptul la concedii pentru studiu si examene?

Buna ziua! Sunt angajata la stat, functionar public, si as vrea sa incep o postliceala sanitara, fortata de imprejurimi. Intrebarea mea este daca am dreptul la zile libere, concediu pentru studiu, examene?
Cel mai recent răspuns: gordius , utilizator 20:47, 27 Februarie 2012
nu, insa va puteti lua zile de concediu de odihna, sau fara plata
DA!

OG 6/2007 este inca in vigoare
Art. 30. - (1) Functionarii publici care isi continua studiile in vederea promovarii in clasa beneficiaza de concedii de studii potrivit legii. In cazul in care conducatorul autoritatii sau institutiei publice apreciaza ca studiile sunt utile autoritatii sau institutiei publice in care functionarul public isi desfasoara activitatea, pe perioada concediului de studii acordat, in limita a 30 de zile lucratoare anual din acesta, functionarului public respectiv i se platesc salariul de baza corespunzator functiei publice detinute si, dupa caz, sporul de vechime.
(2) Functionarii publici care urmeaza o forma de specializare sau de perfectionare beneficiaza de drepturile si au obligatiile prevazute de Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
gordius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru studii vasilica53 vasilica53 sunt functionar public la o primarie si am terminat anul acesta fac.de manag.Brasov ID in cadrul Universitatii Spiru Haret,am solicitat ce le 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de studiu ionelamunteanu ionelamunteanu Buna ziua ,as dori sa stiu daca un functionar public angajat la o primarie poate sa beneficieze de concediu de studiu pe perioada sesiunii si a sustinerii ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de studii platit de institutie? bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua.Sunt functionar public la o primarie de comuna si frecventez cursurile unei facultati particulare frecventa redusa .Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)