avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Angajator Roman cu Domiciliul in Irlanda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Angajator Roman cu Domiciliul in Irlanda

Buna ziua,

In momentul de fata lucrez ca "self-employed" in Irlanda, echivalentul PFA in Romania, cu singura diferenta ca am dreptul sa angajez un numar nelimitat de persoane. Business-ul este inregistrat in Irlanda. Intrebarea mea este: pot angaja pe cineva in Romania? Daca da, unde se platesc contributiile pentru angajat, in Irlanda sau in Romania? Angajatul va munci de la propriul domiciliu in Romania.

Multumesc pentru ajutor!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 15:05, 24 Februarie 2012
In principiu contribuţiile se platesc in tara unde se desfasoara activitatea, dar trebuie vazut concrect conventia pentru Iranda. Exista un departament la Min muncii (pentru CAS) unde ati putea obtine mai multe informatii.
Impozitul pe venit salariatul il plateste in Romania, art.60 Cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in uk annemona2000 annemona2000 Buna ziua, As dori sa stiu cum se pot angaja muncitorii romani ( sudori, lacatusi ) in santierele din U.K. In ce conditii au nevoie de un permis de ... (vezi toată discuția)
Azil politic in eu tariq tariq buna ziua sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca am permis de sedere valabil 5 ani pot eu impreuna cu sotia sa mergem in danemarca si cerem azil acolo? ... (vezi toată discuția)
Tva pentru blog starchim01 starchim01 Am primit următorul mesaj de la Google: Google Your Domain Registration tax setting has changed Hello, We\'re writing to let you know about a change ... (vezi toată discuția)