avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... azil politic in EU
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

azil politic in EU

buna ziua
sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca am permis de sedere valabil 5 ani
pot eu impreuna cu sotia sa mergem in danemarca si cerem azil acolo? care sunt conditii pentru un cetetean romani privind azil sau refugiat
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:14, 6 August 2012
Stimat domn,

Condițiile de azil tin de statul care îl acordă, deci Danemarca. Astfel, la Ambasada Danemarcei ar trebui să vă interesați despre statutul de azilant, sau la echivalentul lor al Ministerului Afacerilor Interne.

Cu stimă.
Conform Reglementarii de la Dublin, trebuie sa cereti azil politic in primul stat din UE in care ati pus piciorul dupa ce ati fost persecutat politic. Banuiesc ca acest stat este Romania. Detalii pe [ link extern ]

In caz ca cereti azil politic in alt stat din UE veti fi pus in avion cu destinatia primului stat (Romania?).
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
tgeorgescu, utilizator
Danemarca nu este supusă Regulamentului "Dublin II", însă continuă să aplice Convenţia de la Dublin, semnată la 15 iunie 1990.
Ok, multumesc pentru observatie. Conform cu Conventia de la Dublin din 1990, Art. 5 punctul 1, Romania este statul membru desemnat cu analizarea cererii de azil. Danemarca poate accepta analizarea cererii de azil sau o poate refuza, trimitand petentul sa ceara azil politic in Romania.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
tgeorgescu, utilizator
multumesc pentru raspuns
ei de unde stie ca eu vin din romania ? eu pot se le zic acolo ca sunt cet irakian ca asa sunt eu si am venit intre un camion si am intrat fraudulos in danemarca si atunci cum ei stie ca eu am permis de sedere in romania ? poate nu se afle !!!!
si inca o intrebare sotia este romanca poate ea se ceara azil in danemarca sau cum facem?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
tariq, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui certificatde casatorie strain iacob_raluca iacob_raluca m-am casatorit cu un cetatean pakistanez in GRECIA la Ambasada Pakistanului in decembrie, de la Ambasada Romaniei m-au indrumat sa vin in RO si sa ... (vezi toată discuția)
Expulzarea ContSters228182 ContSters228182 Buna seara,am un prieten inchis in Germania,ancheta este in desfasurare,nu a primit sentiinta inca,se poate cere expulzarea in Romania si judecat aici dupa ... (vezi toată discuția)