avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie in aerul expirat 0.49 - care sunt sansele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie in aerul expirat 0.49 - care sunt sansele sa scap fara dosar penal?

buna seara, am avut valoarea alcoolemiei in aerul expirat 0.49, mi s-au recoltat probe de sange, nu stiu valoarea lor. Ofiterii care m-au testat mi-au spus ca pot sa imi recuperez permisul intr-o luna jumate deoarece nu am mai avut antecedente, as avea toleranta zero la alcool, si pentru ca detin permisul de mai mult de un an de zile. Intrebarea mea este, care sunt sansele sa scap fara dosar penal? Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:30, 23 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Si totusi, in baza legii actuale ce sanse am sa scap fara dosar penal? Exista posibilitatea sa scap doar cu o contraventie si suspendarea permisului pe trei luni? Multumesc!
in primul rand e vorba de scaderea limitei de alcool de la 0.80 la 0.50 in sange nu in aerul expirat....sa scapi de dosar penal sunt sanse,depinde cat iese la sange,dar sa nu te imbeti cu apa rece(sic!)mai sunt multe persoane care decid ce se intampla in continuare,incepand de la politistul care instrumenteaza dosarul pana la procurorul de caz!
Avand in vedere ca imbibatia alcoolica este de doua ori si ceva mai mare decat cel din aerul expirat sansele ca nu intri in sfera infractiunii sunt destul de mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)